Noordelijke gladde dolfijn

Wetenschappelijke naam Lissodelphis borealis
Engelse naam Northern rightwhale dolphin
Verspreiding diepe koude wateren van de noordelijke Stille Oceaan
Voeding voornamelijk inktvis, maar ook vis
Lengte 2 - 3 m, bij geboorte 80 - 100 cm
Gewicht 60 - 100 kg
Deze slanke dolfijn heeft geen rugvin. Ze leven vaak in grote groepen tot 3000 dieren. Als ze snel zwemmen springen ze vaak tegelijk uit het water. Anders dan de opvallend zwart-wit getekende Zuidelijke gladde dolfijn is de Noordelijke meestal egaal donkergrijs gekleurd.
Geen resultaten