Quokka

Quokka
Wetenschappelijke naam Setonix brachyurus
Engelse naam quokka
Verspreiding Zuidwest-Australië
Voeding gras en kruiden
Lengte 40 - 55 cm, staart 30 cm
Gewicht 1,5 - 5 kg
Status kwetsbaar
De quokka is een kleine kangoeroe. Hij is niet groter dan een haas en lijkt wel wat op een beverrat. Ze bewegen echter als kangoeroes en ze hebben uiteraard ook een buidel. Quokka's leven voornamelijk in moerasgebieden. Op veel plekken op het vaste land zijn ze zeldzaam geworden, ondermeer doordat ze bejaagd worden door vossen die in Australië zijn ingevoerd. Op twee eilanden voor de Zuidwest-kust komen ze nog wel volop voor en vormen de weinig schuwe mini-kangoeroes een attractie voor de toeristen die de eilanden bezoeken.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!