Siberische tijger

Siberische tijger
Andere namen amoertijger
Wetenschappelijke naam Panthera tigris altaica
Engelse naam Siberian tiger
Verspreiding Zuidoost Siberië
Leeftijd 22 jaar (dierentuin)
Voeding zwijnen, herten
Lengte tot 2,8 (zonder staart)
Gewicht tot 300 kilo
Status bedreigd

De Siberische tijger is de grootste ondersoort van de tijger. Met zijn dikke vacht en onderhuidse vetlaag is hij goed opgewassen tegen de kou die 's winters in zijn leefgebied kan heersen.

Naar schatting leven er nog ongeveer tussen de 430 en 500 van deze machtige jagers in het wild. WNF doet er alles aan om deze ondersoort voor uitsterven te behoeden.

Meer informatie over tijgers

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen