Snaveldolfijn

Wetenschappelijke naam Steno bredanensis
Engelse naam rough-toothed dolphin
Verspreiding wereldwijd, in diepe, warme gematigde tot tropische zeeën
Voeding inktvis en vis
Lengte 2,1 - 2,6 m, bij geboorte 1 m
Gewicht 100 - 150 kg
Snaveldolfijnen worden wel eens de 'lelijke eendjes' onder de dolfijnen genoemd. Ze zien er inderdaad een beetje lomp uit en hun kop heft iets reptiel-achtigs. Ook is hun huid vaak beschadigd, soms door het 'koekie-monster': een kleine haai die zuiver ronde 'koekjes' uit grote zeezoogdieren en vissen hapt. Snaveldolfijnen duiken soms 15 minuten lang onder water en springen slechts zelden. Daardoor zijn ze moeilijk te vinden in open zee. Ze kunnen snel zwemmen, goed leren en vertonen creatief gedrag. Hun tanden hebben verticale richels en voelen daardoor ruw aan.
Geen resultaten

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!