Sumatraanse neushoorn

Sumatraanse neushoorn
Wetenschappelijke naam Dicerorhinus sumatrensis
Engelse naam Sumatran rhinoceros
Verspreiding Sumatra, Borneo
Leeftijd 40 jaar
Voeding fruit, bladeren, takken
Lengte 2 - 2,3 m
Gewicht 450 - 950 kg
Biotoop regenwoud
Status ernstig bedreigd

Opmerkelijk aan de Sumatraanse neushoorn is zijn beharing. Het is de kleinste van de vijf soorten neushoorns en na de Javaanse de meest bedreigde. Waarschijnlijk zijn er minder dan honderd over: een paar op Borneo, de rest in de regenwouden van Sumatra.

Meer informatie over neushoorns