Tijger

Tijger
Wetenschappelijke naam Panthera tigris
Engelse naam tiger
Verspreiding verspreide gebieden in Zuidoost-Azië en het Verre Oosten (Amoergebied)
Leeftijd tot 25 jaar (gevangenschap)
Voeding vlees: ook (zeer) grote prooien
Lengte 1,4 - 2,8 meter; staart 60 - 110 cm
Gewicht 100 - 300 kg
onderverdeling 6, 6 ondersoorten
Status niet beoordeeld

De tijger is de grootste katachtige en onmiskenbaar met zijn zwart gestreepte oranje-gele vacht. Een eeuw leefden er naar schatting nog zo'n 100.000 tijgers in een groot deel van Azië. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en vooral door de meedogenloze jacht zijn er nu in het wild nog maar ongeveer 3900 over.

Van de negen ondersoorten zijn er de afgelopen zestig jaar drie uitgestorven: de Javaanse (eind jaren '80), de Kaspische (begin jaren '80) en de Balinese tijger (midden jaren '40). De Zuid-Chinese tijger is mogelijk ook in het wild uitgestorven: in de natuur is hij de afgelopen 25 jaar niet meer gezien.

Tegenwoordig is de vraag naar tijgerproducten voor traditionele oosterse medicijnen de belangrijkste oorzaak van de aanhoudende stroperij. WNF heeft zet zich in voor tijgerreservaten en tegen de handel in tijgerproducten.

Meer informatie over tijgers

    Tussen 6 en 12 jaar?

    Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!