Walrus

Walrus
Wetenschappelijke naam Odobenus rosmarus
Engelse naam walrus
Verspreiding Noordelijke Atlantische en Stille Oceaan, dicht bij het pakijs
Leeftijd tot 40 jaar
Voeding schelpdieren, stekelhuidigen en kreeftachtigen
Lengte Atlantische walrus: mannetje 3 m, vrouwtje 2,5 m, bij geboorte 140 cm. Pacifische walrus: mannetje 3,6 m, vrouwtje 2,6 m, bij geboorte 140 cm
Gewicht Atlantische walrus: mannetje 1200 kg, vrouwtje 750 kg, bij geboorte 50 kg. Pacifische walrus: mannetje 1600 kg, vrouwtje 1250 kg, bij geboorte 60 kg
Aantal soorten 2 ondersoorten
Status kwetsbaar
De walrus neemt een aparte plaats in naast de zeehonden en zeeleeuwen: de voorpoten lijken op die van een zeeleeuw en de achterpoten meer op die van een zeehond. Hij heeft opvallende slagtanden en een borstelsnor. Zijn huid is kaneel-bruin van kleur en wordt lichter naarmate de dieren ouder worden. Ook als de dieren koud zijn (als ze net uit het water komen) zijn ze licht van kleur. Het voedsel van de walrus bestaat uit bodemdieren, zoals oesters. Hij vindt die op de tast met zijn snorharen. Daarna maakt hij ze vrij door een waterstraal over de bodem te blazen en het schelpdier uit de schelp te zuigen.

Logo WNF-Rangers

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar?

En zoek je leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de WNF-Rangers. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En er komen steeds weer nieuwe bij!

Team Tijger

Logo Team Tijger, WNF-Rangeractie 2018

WNF-Rangers komen in actie voor de tijger. Doe ook mee!

Meld je actie hier aan