Zeeluipaard

Zeeluipaard
Wetenschappelijke naam Hydrurga leptonyx
Engelse naam leopard seal
Verspreiding rondom Antarctica
Leeftijd tot 26 jaar
Voeding krill, vis, inktvis, vogels (pinguïns) en jonge zeehonden en zeeleeuwen
Lengte 2,5 - 3,2 m
Gewicht 200 - 455 kg, bij geboorte 35 kg
Deze grote zeehondensoort heeft een lang, gestroomlijnd lichaam en een zeer zware, bijna dinosaurus-achtige kop. Zeeluipaarden zijn doorgaans zilvergrijs met donkergrijze vlekken. Ze leven solitair en zijn opportunisten wat voedsel betreft: ze eten wat er voorhanden is, van krill tot andere zeehonden en pinguïns. Jonge dieren verdwalen nog wel eens en komen in Australië terecht.