Zuidelijke zeebeer

Zuidelijke zeebeer
Andere namen Zuidelijke pelsrob; Falkland zeebeer; Falkland pelsrob
Wetenschappelijke naam Arctocephalus australis
Engelse naam South American fur seal
Verspreiding rondom Zuid-Amerika, van Vuurland tot aan Sao Paolo in het oosten en Peru in het westen en de Falkland Eilanden
Voeding vis (ansjovis), inktvis, kreeftachtigen en zeeslakken
Lengte 2 m (mannetje), vrouwtje 1,5 m
Gewicht 160 kg (mannetje), vrouwtje 60 - 90 kg, bij geboorte 3,5 - 7 kg
onderverdeling 2 ondersoorten (waarvan één beperkt tot de Falkland-eilanden)
Bij deze zeeberen zijn de volwassen mannetjes donkergrijs. Ze hebben geen duidelijk manen. Vrouwtjes en onvolwassen mannetjes zijn donkerbruin op de rug met een lichtere buik. Evenals andere pelsrobben is deze soort in het verleden zwaar bejaagd door pelsjagers. Zeeberen hebben uitwendige oorschelpen en een dichte vacht.