Zuidelijke zwarte dolfijn

Wetenschappelijke naam Berardius arnouxi
Engelse naam Arnoux beaked whale
Verspreiding diepe wateren van het zuidelijk halfrond, ten zuiden van 34 graden zuiderbreedte.
Voeding inktvis en bodembewonende vissen
Lengte 7,8 - 9,7 m, bij geboorte 4,5 m
Gewicht 7000 - 9000 kg
Deze zeer grote dolfijn - die behoort tot te spitssnuitdolfijnen - heeft 4 tanden in de onderkaak. De voorste daarvan zijn zichtbaar als de bek gesloten is. Hun voorhoofd is bol en hun huid donkergrijs tot zwart, vaak met talrijke witte littekens. Deze soort is verwant met de bekendere noordelijke zwarte dolfijn (meestal kortweg 'zwarte dolfijn' genoemd), waar hij ook veel op lijkt. De noordelijke wordt echter nog groter
Geen resultaten

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!