header Bedreigde dieren met haai, tijger en panda

Spreekbeurten

Geef je een spreekbeurt op school? Vraag de spreekbeurt van je favoriete dier aan!
Otter kijkt over het gras.
Wilde dieren hebben we ook in Nederland! Vraag hier de spreekbeurt ‘Wilde dieren in Nederland’ aan en kom alles te weten over otters, konikpaarden, haaien, zeearenden, adders, bruinvissen en nog veel meer.
Ontvang per e-mail
header Bedreigde dieren met haai, tijger en panda
Deze spreekbeurt vertelt je waardoor dieren bedreigd worden en wat we kunnen doen om bedreigde dieren te redden.
Ontvang per e-mail
logo WWF
Laat een willekeurige Nederlander, Australiër of Chinees het pandalogo zien en hij noemt de naam van het Wereld Natuur Fonds. Toch weten heel wat minder mensen wat WNF nu precies is en doet. In dit informatieblad lees je dat dat meer is dan geld inzamelen en panda’s beschermen.
Ontvang per e-mail
Bonte dolfijn die uit het water springt
Walvissen zijn groot. Heel erg groot. De blauwe vinvis is zelfs het grootste dier dat ooit op aarde heeft geleefd.
Ontvang per e-mail
Groene zeeschildpad zwemt in het Great Barrier Reef, Australië
Lees over het boeiende leven van zeeschildpadden en over de gevaren die deze dieren tegenkomen. En wat we doen om deze oeroude beesten te beschermen.
Ontvang per e-mail
IJsbeer close-up, Barter Island, Alaska
Hoe kunnen er dieren overleven op de noord- of zuidpool? Lees alles over de dieren die aan de uiteinden van de wereld leven.
Ontvang per e-mail
Een familie berggorilla's in Virunga National Park in Democratische Republiek Congo
In het wild zal je een orang-oetan, een gorilla of een chimpansee niet gauw ontmoeten. Ze leven verscholen in het oerwoud.
Ontvang per e-mail
Koraal,Fiji
Koraalriffen zijn misschien wel de mooiste natuurgebieden van de wereld. Koraalriffen zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg nuttig voor dieren en voor mensen.
Ontvang per e-mail
De witte haai
De schrik van de zee, de moordenaar van het rif: de haai heeft niet zo’n beste naam. Veel mensen denken dat haaien onze ergste vijanden zijn. De werkelijkheid is precies andersom: haaienvinnen zijn zo populair dat de haai gevaar loopt om uit te sterven. In deze spreekbeurt vind je heel veel haaienweetjes: over een haaienbek, haaienbotten en een haaienkop, over hoe haaien leven en wat ze eten, wat de bedreigingen zijn voor haaien en hoe we ze kunnen beschermen.
Ontvang per e-mail
Een vijf maanden oude reuzenpanda in het Wolong reservaat, provincie Sichuan, China
Panda's zijn erg zeldzaam en schuw. We weten dan ook lang niet alles van de panda. In dit infoblad lees je wat wél bekend is.
Ontvang per e-mail
Een mannelijke Afrikaanse olifant met grote slagtanden in Amboseli National Park, Kenia
Het meeste gewicht, de hoogste schouderhoogte, de grootste oren en de langste neus. Vraag de spreekbeurt aan over de olifant en leer alles over de absolute kampioen van de landdieren.
Ontvang per e-mail
Zwarte neushoorn, Zimbabwe
De neushoorn is een indrukwekkend dier; door zijn formaat, maar ook door de hoorn op zijn neus. Maar aan dat ding heeft de neushoorn ook veel ellende te danken. In dit infoblad lees je waarom.
Ontvang per e-mail
Rechteroog en deel van de kop van een tijger
Wil je je spreekbeurt of werkstuk doen over de tijger? Vraag gratis het infoblad aan waar je alles kunt lezen over de tijger.
Ontvang per e-mail