Earth Hour evenement in Zeist

 • Waar

  Zeist
  WWF Hoofdkantoor
 • wanneer

  zaterdag 30 maart 2019
  17.30 — 22.00 uur
 • voor wie

  Kinderen 7-11 jaar
  Kinderen 12-17 jaar
  Volwassenen
Op 30 maart is het Earth Hour! Wereldwijd doen we een uur het licht uit voor de aarde. Graag nodigen we je uit voor het Earth Hour evenement op het WWF kantoor in Zeist. Het zal een gezellige en unieke avond worden!

Georganiseerd door WNF-Regioteam Utrecht eo

Op zaterdag 30 maart is het Earth Hour. Wereldwijd gaat die dag het licht uit tussen 20.30 en 21.30 uur. Het Wereld Natuur Fonds vraagt hiermee de aandacht voor een duurzame toekomst van de aarde. Graag nodigen we je uit voor ons Earth Hour evenement op het WWF hoofdkantoor in Zeist. Ook dit jaar belooft het weer een gezellige en unieke avond te worden. Aanmelden kan via dit document of door een mail te sturen naar utrecht@wnfregioteam.nl

Wat gaan we doen?

Het thema van dit jaar is de Plastic Wake Up Call en duurzaamheid. In het kader hiervan worden diverse presentaties, workshops en meer georganiseerd voor jong én oud. We openen de avond gezamenlijk met o.a. een presentatie door Kees Diepenveen, wethouder bij de gemeente Utrecht en een presentatie door onszelf (vrijwilligers van WNF-Regioteam Utrecht) over het thema ‘plastic vervuiling’.

Daarna kun je kennis maken met de verschillende aanwezige partijen die komen vertellen over hoe zij op hun manier bijdragen aan het oplossen van plastic vervuiling en waarom. Onder het genot van een drankje en een hapje kun je met ze in gesprek gaan en kan ieder zich laten informeren en inspireren om zelf ook (nog meer) deel uit te maken van de oplossing. Verder zal er ook bijzondere film draaien en kun je de heerlijke wijnen van Lekker Sapje proeven. Het definitieve programma wordt in de komende weken bekend gemaakt. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor updates.

Interactief kidsprogramma

Nieuw dit jaar is het interactieve kinderprogramma. Speciaal voor de jongste gasten is er een workshop plastic recyclen en een presentatie van Lilly’s Plastic Pick Up. Deze jongedame is al tijden actief bezig met het plastic probleem en met behulp van haar initiatief vraagt ze hier aandacht voor. Naast dit alles kunnen de kinderen samen met hun ouders ook nog kijken naar de film A Plastic Ocean.

Earth Hour diner

Om 20.30 uur exact gaat het licht uit en genieten de aanwezigen van een duurzaam diner verzorgd door Saskia Beersten bij kaarslicht waarbij het Veerle Koens Jazz ensemble zorgt voor muzikale ondersteuning. 

Meer info en inschrijven

Vanaf 17.30 uur ben je van harte welkom in Zeist. Deelname kost € 12,50 per persoon. Aanmelden kan via dit document of door een mail te sturen naar utrecht@wnfregioteam.nl. Vermeld voorletters + achternaam, het aantal personen dat je aan wilt melden en je telefoonnummer. Let op! Er is plek voor maximaal 150 personen, dus schrijf je op tijd in.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kees Diepenveen,wethouder Ruimtelijke Ordening bij gemeente Utrecht

dr. Erik van Sebille van Universiteit Utrecht

Eetbare Plastic Soep

Moestuin Utrecht

Mambeco

Brouwerij De Leckere

Lekker Sapje

The Bamboo Brush Society

Lillys Plastic Pickup

Upcycling

Goed Volk

MetSas

Veerle Koens Jazz Ensemble

Terug

> Bekijk alle activiteiten

WNF bij jou in de buurt

Vrijwilligers van de 30 WNF-Regioteams verspreid over heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud, geven gastlessen, en verzorgen de verkoop van WNF-artikelen.

De vrijwilligers verwelkomen je graag op hun activiteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. 

Meer over de WNF-Vrijwilligers