Ga mee op weilandsafari in Marken!

 • Waar

  Marken
  Familie Terlouw
  Oosterpad 2
 • wanneer

  zaterdag 25 mei 2019
  14.00 — 16.30 uur
 • voor wie

  Kinderen 7-11 jaar
  Kinderen 12-17 jaar
  Volwassenen
Kom zaterdagmiddag 25 mei op bezoek bij boer Terlouw in Marken en spot ‘de big five’ van het Nederlandse weiland! Leer meer over de schoonheid van de Nederlandse boerennatuur. Maak kennis met boeren met hart voor de natuur: ‘de rangers van onze weilanden’.

Georganiseerd door WNF-Regioteam Amsterdam eo

Kom zaterdagmiddag 25 mei op bezoek bij boer Terlouw in Marken en spot ‘de big five’ van het Nederlandse weiland! Leer meer over de schoonheid van de Nederlandse boerennatuur. Maak kennis met boeren met hart voor de natuur: ‘de rangers van onze weilanden’. En help mee om samen deze waardevolle natuur te beschermen.

Natuur op het boerenland

Het is voorjaar en dan is het weer volop genieten in de Nederlandse natuur. Op het boerenland helaas steeds minder, want natuur staat daar ernstig onder druk. WWF is dan ook druk bezig met het gezamenlijk ontwikkelen van oplossingen om boeren te stimuleren meer in balans met de natuur te werken. Want veel boeren willen wel! En gelukkig nemen vele boeren al actief maatregelen om planten, dieren en insecten op hun boerenland te helpen. Wat die maatregelen inhouden en welke dieren en planten daarvan profiteren vertellen wij je graag tijdens onze weilandsafari.

Details over het evenement

Op 25 mei gaan we op bezoek bij een aantal boeren om meer te leren over boerennatuur. We leggen je eerst uit wat dit precies inhoudt, om vervolgens samen de weilanden in te trekken om de ‘big five’ van het weiland te spotten. Welke dieren dat zijn? Daar kom je vanzelf achter!

 • Waar: familie Terlouw, Oosterpad 2, Marken
 • Wanneer: 25 mei van 14.00 tot +/- 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur met koffie/thee)
 • Kosten: € 2,50 per persoon (pinnen niet mogelijk, graag gepast betalen)
 • Voor wie: Omdat we de weidevogels die we gaan spotten zo min mogelijk willen storen, wordt deze activiteit afgeraden voor hele jonge kinderen.
 • Kleding: Hou er rekening mee dat we op een boerenbedrijf zijn en in weilanden gaan lopen.

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in via vrijwilligers@wwf.nl, want het aantal plaatsen is beperkt en op=op.

Graag tot ziens!

Terug

> Bekijk alle activiteiten

WNF bij jou in de buurt

Vrijwilligers van de 30 WNF-Regioteams verspreid over heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud, geven gastlessen, en verzorgen de verkoop van WNF-artikelen.

De vrijwilligers verwelkomen je graag op hun activiteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. 

Meer over de WNF-Vrijwilligers