Help de padden de weg over! (17 maart)

 • Waar

  Overveen
  Brouwerskolkweg
 • wanneer

  zondag 17 maart 2019
  08.30 — 10.00 uur
 • voor wie

  Kinderen 7-11 jaar
Na hun winterrust gaan de padden weer op stap, maar hierbij moeten ze vaak gevaarlijke wegen oversteken. Samen met het KNNV gaan we in Overveen op excursie om te kijken waar de padden oversteken. Dan kunnen we de padden helpen als dat nodig blijkt te zijn! Loop jij op 17 maart met ons mee om de padden te helpen?

Georganiseerd door WNF-Regioteam Kennemerland

Op paddentrek!

Na hun winterrust bruisen de padden weer van de energie! In het vroege voorjaar gaan ze op pad, op zoek naar een mannetje of vrouwtje om mee te paren. Ze moeten hierbij vaak een gevaarlijke weg oversteken waardoor ze nogal eens onder een auto komen en daardoor de overkant niet halen. Er zijn inmiddels speciale tunnels onder de weg aangelegd, maar helaas is dat niet genoeg. Gelukkig zijn er ieder jaar weer heel veel mensen die de padden helpen om veilig de weg over te steken.

Samen met het KNNV gaan we in Overveen op excursie om te kijken waar de padden oversteken. Het kan goed zijn dat we een paar padden vinden die we een handje moeten helpen. De begeleiders van het KNNV zullen ons alles vertellen over hoe zij, ieder jaar weer, proberen zo veel mogelijk padden, kikkers en enkele salamanders veilig aan de andere kant van de weg te krijgen.

Of we ze ook echt te zien krijgen blijft nog spannend. Laten we hopen op mooi paddenweer! Helaas is dat grijs en regenachtig, maar dat vindt een stoere Ranger niet erg.

Details over de paddentocht

 • Wie? Rangers van 8 tot en met 14 jaar
 • Wanneer? Zaterdag 2 maart en zondag 17 maart 2019
 • Hoe laat? Van 8.30 uur tot 10.00 uur
 • Waar? Brouwerskolkweg in Overveen
 • Kosten? € 3,- t.b.v. het Wereld Natuur Fonds

Zin om te komen kijken en helpen? Meld je dan snel aan en stuur een mail met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar kennemerland@wnfregioteam.nl.

We zien je graag in maart bij de paddentrek!

Help de WNF-vrijwilligers in jouw buurt!

Ben jij een WNF-Ranger tussen de 10 en 14 jaar en lijkt het je leuk om met het vrijwilligersteam van Kennemerland mee te denken over acties die zij voor het Wereld Natuur Fonds uitvoeren? Geef je dan nu op! Het WNF-team van Kennemerland is actief in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Velserbroek en Santpoort. 

Lijkt het je wat? Stuur dan vóór 1 maart een mailtje naar kennemerland@wnfregioteam.nl. Vermeld hierbij je naam je naam, leeftijd, woonplaats, school, klas én waarom je het leuk zou vinden om mee te helpen.

Meer weten over de activiteiten van het WNF Regioteam Kennemerland? Like en volg onze Facebookpagina!

Terug

> Bekijk alle activiteiten

WNF bij jou in de buurt

Vrijwilligers van de 30 WNF-Regioteams verspreid over heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud, geven gastlessen, en verzorgen de verkoop van WNF-artikelen.

De vrijwilligers verwelkomen je graag op hun activiteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. 

Meer over de WNF-Vrijwilligers