Plastic Challenge Academy

 • Waar

  Universiteit Leiden
  Cleveringazaal (Kamerlingh Onnes gebouw)
  Steenschuur 25
 • wanneer

  donderdag 6 juni 2019
  13.30 — 15.30 uur
 • voor wie

  Volwassenen
Doe 6 juni mee met de Plastic Challenge Academy! Hier kun jij meedenken en meepraten over hoe we het plasticprobleem aan kunnen pakken. Te gast zijn Plastic Soup-surfer Merijn Tinga en het vraaggesprek wordt geleid door niemand minder dan Humberto Tan. Wil jij meehelpen om plasticvervuiling verleden tijd te maken?

Georganiseerd door WNF-Regioteam Haaglanden

Op 6 juni vindt de Plastic Challenge Academy plaats, een initiatief van Operatie Jonas in samenwerking met Leiden University Green Office en het Wereld Natuur Fonds Haaglanden. Hier kun jij meedenken en meepraten over hoe we het plasticprobleem aan kunnen pakken. Te gast zijn Plastic Soup-surfer Merijn Tinga en het vraaggesprek wordt geleid door niemand minder dan Humberto Tan. Wil jij meehelpen om plasticvervuiling verleden tijd te maken?          

Het doel van Operatie Jonas is om meer aandacht te krijgen voor het plastic probleem in de oceanen. Jaarlijks worden de oceanen vervuild door 8 miljoen ton plastic. Dit heeft grote gevolgen zoals dierensterfte, -leed en negatieve effecten op de volksgezondheid. Bewustzijn creëren is de eerste stap naar de vermindering van plastic vervuiling en het vinden van alternatieven voor wegwerp plastic.  

Bedenken van alternatieven tegen plasticvervuiling

Tijdens de Plastic Challenge Academy wordt aan studenten voorgelegd hoe en met welke innovaties we plasticvervuiling kunnen tegengaan. De opzet is een Interactive Academy met de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, ls gast. Wereld Natuur Fonds-ambassadeur Humberto Tan zal als gastheer het vraaggesprek leiden. De Leidse bioloog Merijn Tinga zet zich al jaren in voor het terugdringen van de plastic soep en is bekend van de vele expedities die hij maakt op zijn, van plastic zwerfafval gemaakte, surfboards.

Details over het evenement

 • Locatie: Universiteit Leiden, in de Cleveringazaal (Kamerlingh Onnes gebouw, Steenschuur 25, 2311 ES Leiden)
 • Datum: donderdag 6 juni
 • Tijd: van 13:30 uur tot 15:30 uur
 • Voor wie: iedereen met interesse voor het onderwerp
 • Aanmelden: Het is vereist om je aan te melden en kan door een gratis ticket te bestellen op Eventbrite.nl > Plastic Challenge Academy of via de link op de Operatie Jonas Facebookpagina

Meer weten over Operatie Jonas Plastic Challenge Academy? Ga dan naar www.operatiejonas.nl en de Operatie Jonas Facebookpagina. Heb je een vraag? Mail dan naar: info@operatiejonas.nl.

Terug

> Bekijk alle activiteiten

WNF bij jou in de buurt

Vrijwilligers van de 30 WNF-Regioteams verspreid over heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud, geven gastlessen, en verzorgen de verkoop van WNF-artikelen.

De vrijwilligers verwelkomen je graag op hun activiteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. 

Meer over de WNF-Vrijwilligers