Veldreis Namibië

 • Waar

  Namibië
 • wanneer

  vrijdag 8 juni 2018
  donderdag 14 juni 2018
Voor WNF-Circle-leden bieden we een exclusieve reis aan naar Namibië. Deze fascinerende 7-daagse fly-in safari geeft je een bevoorrecht inzicht in de bescherming van twee bedreigde diersoorten; de zwarte neushoorn en de woestijnolifant. Een ervaring die je je leven lang bijblijft.

Voor WNF-Circle-leden bieden we een exclusieve reis aan naar Namibië. Deze fascinerende 7-daagse fly-in safari geeft je een bevoorrecht inzicht in de bescherming van twee bedreigde diersoorten; de zwarte neushoorn en de woestijnolifant. Een ervaring die je je leven lang bijblijft.

In het kort:

 • Inzicht in de bescherming van zwarte neushoorns, die je te voet opspoort
 • Een kijkje achter de schermen bij de Twijfelfontein Conservancy; het voorbeeld van WWF-Namibië voor succesvolle natuurbescherming met behulp van de lokale bevolking
 • Kamperen in de vrije natuur van de ongerepte en zeer afgelegen Kunene-regio met haar Himba-bevolking
 • Verblijven in het hart van Damaraland in een gerenommeerde lodge met fantastisch uitzicht, waar je op zoek gaat naar woestijnolifanten

Samenvatting reis

Vanaf Amsterdam vliegt je samen met de rest van de groep rechtstreeks naar Windhoek met KLM. Bij aankomst check je in bij het gerenommeerde Hotel Heinitzburg, een mooie historische locatie aan het begin van deze reis. In de middag zal Chris Weaver, CCO WWF Namibië, jullie uitleg geven wat WWF in Namibië doet.

De volgende ochtend vertrek je vroeg naar de luchthaven voor de vlucht naar het noorden van Namibië bij de Palmwag Concessie. Hier maak je kennis met de mensen van Save the Rhino Trust en ga je met hen op trekking, op zoek naar de zwaar bedreigde zwarte neushoorn. Je overnacht middenin de wildernis in een privékamp dat speciaal voor jullie is opgezet. Heb vooral ook oog voor de schitterende sterrenhemel, die nergens ter wereld zo mooi is als hier.

Vervolgens reis je door naar het hart van Damaraland en verblijf je twee nachten in een luxe accommodatie in de buurt van de Twijfelfontein Conservancy. Je krijgt uitleg over het lokale natuurbehoud en gaat op verschillende game drives op zoek naar de bijzondere woestijnolifanten. Als je geïnteresseerd bent kunnen we zeker ook een bezoek aan enkele culturele bezienswaardigheden inplannen.

Op de 6e dag vlieg je terug naar Windhoek voor de aansluiting op de internationale vlucht naar Amsterdam.

Meer informatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Stijn Wopereis, 06-21548657, swopereis@wwf.nl.

Terug

> Bekijk alle activiteiten

WNF bij jou in de buurt

Vrijwilligers van de 30 WNF-Regioteams verspreid over heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud, geven gastlessen, en verzorgen de verkoop van WNF-artikelen.

De vrijwilligers verwelkomen je graag op hun activiteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. 

Meer over de WNF-Vrijwilligers