Wolvenlezing bij Warenhuis Vanderveen

 • Waar

  Assen
  Kunstplaza Schurer
  Warenhuis Vanderveen, Koopmansplein 16
 • wanneer

  zaterdag 30 maart 2019
 • voor wie

  Volwassenen
De wolf heeft zich sinds kort officieel in Nederland gevestigd! Veel mensen vinden het mooi dat de wolf weer terug is van weggeweest, maar sommige mensen maken zich ook zorgen. Meer weten over wolven in Nederland? 30 maart geeft de organisatie ‘Wolven in Nederland’ een interactieve wolvenlezing, met meer informatie over het dier.

Georganiseerd door WNF-Regioteam Assen en Emmen

Op 18 februari werd er bekend gemaakt dat de wolf zich officieel heeft gevestigd in Nederland. De eerste wolvin leeft na 150 jaar afwezigheid nu op de Veluwe. Daarnaast wordt Nederland geregeld opgeschud door een wolf op verkenning en er lijken in Drenthe steeds vaker wolven voor langere tijd te blijven hangen. De vraag is dus niet meer óf de wolf naar Drenthe komt, maar of hij ook echt vaste grond aan de voet krijgt.

Veel mensen vinden het waanzinnig mooi dat de wolf weer terug is Nederland, anderen vragen zich af of ze nog wel door de natuurgebieden kunnen wandelen zonder bang te hoeven zijn voor de wolf en schapenhouders maken zich erg veel zorgen over de bescherming van hun dieren.

Wolvenlezing van Jeannet Hulshof

Jeannet Hulshof, van Wolven in Nederland en Wolf Fencing, zal u alles vertellen over de ecologie van de wolf en het nemen van preventieve maatregelen. Daarnaast zal er tijdens deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst ingegaan worden op wolvenherkenning en sporen. Wat weet u over de wolf? Kunt u een wolf van een hond onderscheiden? U zult merken dat het soms lastig is om het verschil te zien.

Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven en is een samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling. 

Details over de lezing

 • Wanneer: 30 maart, van 14:00-16.00
 • Opgeven: een mail te sturen naar assenemmen@wnfregioteam.nl of door langs te gaan bij de WWF-shop in Warenhuis Vanderveen
 • Kosten: € 7,50 p.p. incl. koffie/thee. Na aftrek van de kosten komt het bedrag ten goede aan het WWF.

Zaterdag 30 maart is het tevens ‘Earth Hour’ waarbij iedereen wordt opgeroepen om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis van 20.30-21.30 uur uit te schakelen om aandacht te vragen voor het behoud van de aarde.

Terug

> Bekijk alle activiteiten

WNF bij jou in de buurt

Vrijwilligers van de 30 WNF-Regioteams verspreid over heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud, geven gastlessen, en verzorgen de verkoop van WNF-artikelen.

De vrijwilligers verwelkomen je graag op hun activiteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. 

Meer over de WNF-Vrijwilligers