Wolvenlezing in Hilversum

 • Waar

  Hilversum
  Bibliotheek Hilversum
  's-Gravelandseweg 55
 • wanneer

  zondag 19 mei 2019
  14.00 — 16.15 uur
 • voor wie

  Kinderen 12-17 jaar
  Volwassenen
De wolf is terug in Nederland! Maar wat is er nu wel en niet waar over wat je hoort en leest? Bij de wolvenlezing op 19 mei in Hilversum neem ecoloog Leo Linnartz je mee in het verhaal van dit dier. Kom ook luisteren en leer meer over de wolf!

De wolf is terug in Nederland!

Bij de wolvenlezing op 19 mei neemt ecoloog Leo Linnartz je op een concrete en objectieve manier mee in het verhaal van de wolf. Wat is wel of niet waar van wat je allemaal hoort en leest? Hoe herken je een wolf en hoe leeft dit bij uitstek sociale dier? Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen. We horen graag van je en zien ernaar uit je te ontmoeten!

Wolven in Nederland

Organisatie Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven en is een samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling. ARK wil Nederland voorbereiden op de spontane komst van wolven naar Nederland en zet zich in voor het samenleven van mens en wolf.

Details over het evenement

 • Wanneer: Zondag 19 mei 2019
 • Tijd: Inloop om 14:00 uur, lezing van 14:30 tot 16:15 uur.
 • Kosten: € 10,00 per persoon incl. koffie/thee en wat lekkers, te voldoen d.m.v. een betaalverzoek dat je ontvangt via WWF email. Na aftrek van de kosten komt het bedrag ten goede aan WWF
 • Voor wie: Leeftijd vanaf 12 jaar
 • Waar: Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. Gratis parkeren op het terrein van de bibliotheek. In de omgeving is het betaald parkeren.
 • Aanmelden: Verplicht, via mail educatiegooi@wnfregioteam.nl. O.v.v. ‘Wolven’, naam en het aantal personen. Er is beperkt plaats, dus vol=vol!

Meer weten over de activiteiten van het WNF Regioteam Gooi & Vechtstreek? Like ons en volg onze Facebookpagina!

De wolf

Wolven leven in roedels, familiegroepen die bestaan uit een volwassen wolvenpaar, hun jongen van dit jaar en van vorig jaar. Met een leeftijd van 1 tot 2 jaar verlaten jongvolwassen wolven hun geboorteroedel en gaan op zoek naar een eigen leefgebied en partner. Ze kunnen daarbij gemakkelijk meer dan 1000 kilometer afleggen. Hun leefgebied is gemiddeld 200 tot 300 km2 groot en bevat naast voldoende voedsel, ook rust- en schuilgebieden waar wolven niet of nauwelijks gestoord worden. De voornaamste prooidieren van wolven zijn herten, reeën en wilde zwijnen.

Wolven zijn een internationaal en Europees beschermde soort, waarvoor ook Nederland verplichtingen heeft. Zo moet de bescherming geregeld zijn, moet er een managementplan zijn en moet schadecompensatie en -preventie op orde zijn. Dat is precies waar ARK en haar partners in Wolven in Nederland aan werkt.

Voor een illustratief beeld van de invloed van de wolf op zijn leefgebied, bekijk hier een kort filmpje:

Terug

> Bekijk alle activiteiten

WNF bij jou in de buurt

Vrijwilligers van de 30 WNF-Regioteams verspreid over heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud, geven gastlessen, en verzorgen de verkoop van WNF-artikelen.

De vrijwilligers verwelkomen je graag op hun activiteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. 

Meer over de WNF-Vrijwilligers