School horsmarkelen in de stille oceaan

Periodiek schenken

Voor hetzelfde geld geef je meer!

De natuur is onmisbaar. Daarom is het belangrijk dat we er zuinig op zijn. Periodiek schenken is een ideale manier om de natuur van vandaag te beschermen en ook te investeren in de natuur van morgen.

Hoe werkt periodiek schenken?

Bij een periodieke schenking steun je WNF met een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Omdat je gift dan volledig aftrekbaar is van de belasting, krijg je een flink deel van de gift terug. Zo kun je de natuur structureel helpen, zonder dat het iets extra’s kost!

Zelf je gift bepalen

Je kunt zelf de hoogte van je jaarlijkse gift bepalen en deze naar keuze in termijnen betalen. Je legt dit vast in een onderhandse samenwerkingsovereenkomst met WNF. Hiervoor is geen tussenkomst van een notaris nodig.

Schenk je meer dan 1.000 euro per jaar, dan kun je bovendien in een persoonlijk gesprek de wensen voor je gift kenbaar maken.

Schenkcalculator

Bereken je voordeel bij periodiek schenken met de schenkcalculator.

Hoe kan ik periodiek schenken?

Je kunt zowel online als per post je periodieke schenking in orde maken.

Online

Vul je gegevens direct in op ons online volmachtformulier. Je ontvangt van ons per e-mail de ingevulde volmacht en de concept onderhandse verklaring retour.

De volmacht wordt pas wettelijk geldig als je deze afdrukt, ondertekent en opstuurt naar: Wereld Natuur Fonds, Antwoordnummer 6062, 3700 VB Zeist.

Voor het passeren van een periodieke schenking volstaat een onderhandse verklaring. Als je liever per notariële akte je schenking vast wilt leggen, kun je dit aangeven op het volmachtformulier bij de opmerkingen. In beide gevallen verzorgen wij de afhandeling en sturen je per e-mail een digitaal afschrift van de akte.

De kosten voor administratieve afhandeling neemt WNF voor rekening. Hiervoor geldt een minimumbedrag van € 100 per jaar voor een notariële akte en € 50 per jaar voor een onderhandse verklaring.

Per post

Download en print ons volmachtformulier:

Vul je gegevens in en stuur het formulier op naar:

Wereld Natuur Fonds

Antwoordnummer 6062

3700 VB Zeist

Willemijn Scholten, periodiek schenken

Willemijn Scholten, donateurs WNF: “Nu ik moeder ben, begrijp ik nog beter hoe noodzakelijk natuurbescherming is. Ik wil dat mijn zoon Kalle straks ook van die prachtige natuur kan genieten. Daarom steun ik WNF de komende jaren met een periodieke schenking. Dat is makkelijk én fiscaal voordelig.”

Meer weten over Periodiek schenken?

Neem contact op met onze medewerkers Ilse Kaspers of Angelique Valencia via 030-6937323. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur en staan je graag te woord. Of stuur een e-mail naar info@wwf.nl.

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

Het Wereld Natuur Fonds is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat WNF geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn giften aan WNF aftrekbaar (binnen de daarvoor geldende regels).

Fiscaal nummer of RSIN: 003330084