Indische neushoorn (rhinoceros unicornis) in het gras in Nepal

Geef een gift zonder belasting

Voor hetzelfde geld geef je meer!

Wist je dat je giften aan een goed doel (deels) aftrekbaar zijn van de belasting? Een schenking aan het Wereld Natuur Fonds wordt zo extra aantrekkelijk. De ideale manier om de natuur van vandaag te beschermen en ook te investeren in de natuur van morgen.

Periodiek schenken

Bij een periodieke schenking steun je WWF met een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Omdat je gift als vrije schenking dan volledig aftrekbaar is van de belasting, krijg je een flink deel terug. Zo kun je de natuur structureel helpen, zonder dat het iets extra’s kost! De Belastingdienst geeft alle details over belastingvrij schenken.

Zelf je gift bepalen

Je kunt zelf de hoogte van je jaarlijkse gift bepalen en deze naar keuze in termijnen betalen. Je legt dit vast in een onderhandse samenwerkingsovereenkomst met WWF. Hiervoor is geen tussenkomst van een notaris nodig.

Schenk je meer dan 1.000 euro per jaar, dan kun je bovendien in een persoonlijk gesprek de wensen voor je gift kenbaar maken.

Schenkcalculator

Bereken je voordeel bij periodiek schenken met de schenkcalculator.

Hoe kan ik periodiek schenken?

Je kunt zowel online als per post je periodieke schenking in orde maken.

Online

Vul je gegevens direct in op ons online volmachtformulier em onderteken digitaal. Hiermee is je periodieke schenking direct geldig voor de Belastingdienst.

Voor het passeren van een periodieke schenking volstaat een onderhandse verklaring. Als je liever per notariële akte je schenking vast wilt leggen, kun je dit aangeven op het volmachtformulier bij de opmerkingen. In beide gevallen verzorgen wij de afhandeling.

De kosten voor administratieve afhandeling neemt WWF voor zijn rekening. Hiervoor geldt een minimumbedrag van € 100 per jaar voor een notariële akte en € 50 per jaar voor een onderhandse verklaring.

Per post

Download en print ons volmachtformulier:

De papieren volmacht wordt pas wettelijk geldig als je deze afdrukt, ondertekent en opstuurt naar:

Wereld Natuur Fonds

Antwoordnummer 7040

3700 TA Zeist

Willemijn Scholten, periodiek schenken

Willemijn Scholten, WWF-donateur: “Nu ik moeder ben, begrijp ik nog beter hoe noodzakelijk natuurbescherming is. Ik wil dat mijn zoon Kalle straks ook van die prachtige natuur kan genieten. Daarom steun ik WWF de komende jaren met een periodieke schenking. Dat is makkelijk én fiscaal voordelig.”

Meer weten over Periodiek schenken?

Neem contact op met onze medewerkers Ilse Kaspers of Selima Aijach via 030-6937323. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur en staan je graag te woord. Of stuur een e-mail naar info@wwf.nl.

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

Het Wereld Natuur Fonds is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Dit betekent dat WWF geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn giften aan WWF aftrekbaar (binnen de daarvoor geldende regels).

Fiscaal nummer of RSIN: 003330084