Groen blaadje als hart voor de natuur

Groene tips

Draag op jouw manier bij aan het behoud van onze mooie aarde!

Jouw voetafdruk

Hoe groot is jouw stukje aarde? Hoeveel ervan heb je nodig om te leven? De voetafdruktest rekent het voor je uit. Lees meer over de voetafdruktest en bekijk de makkelijke tips om jouw voetafdruk te verkleinen. Zo help je mee de aarde weer wat gezonder maken.

DOE DE TEST

Voetafdruk in de herfst

One Planet nieuwsbrief

Wil je meer energie besparen, duurzamer reizen, wonen, eten kortom… leven? Meld je dan aan voor onze One Planet nieuwsbrief!

Meld je nu aan

Duurzaamheid bord groene doperwten

Komt een aarde bij de dokter: Living planet report (2016) >>

Foute souvenirs

Wel eens stilgestaan bij wat je meeneemt van vakantie? Eerst even nadenken voordat je iets koopt. Voorkom fouten met deze top 5.

WEES VOORBEREID

Afrikaanse olifant close up

WNF-Ambassadeur André Kuipers:

“Vanuit de ruimte zag ik hoe prachtig onze planeet is. Maar ook de sporen die wij als mensen achterlaten. Daar moeten we iets aan doen. Ook jij kunt bijdragen aan een gezonde aarde. Door bijvoorbeeld bewust om te gaan met energie, minder vlees te eten of te kiezen voor producten met een duurzaamheidskeurmerk."


Wat jij kunt doen

So-ja of so-nee?

Soja wordt vooral gebruikt als veevoer. Maar kun je dan beter een hamburger of een sojaburger eten?

Soja monocultuur naast Cerrado-landschap Ribeiro Gonçalves Piauí, Brazilië

Lees hier het antwoord

6x energie besparen!

Gloeilampen, halogeen of led? Apparaten uit of juist op standby? Hoe kun je duurzaam je was doen?

Zonnepaneel voor energie in het veld in nepal

Wij helpen je verder

Timbaaltje van Paula

Een gerecht met groenten van het seizoen, van dichtbij én plantaardig. Lekker duurzaam dus!

Eet smakelijk!

'Groen' reizen

Hou je ook zo van vakantie? Op veel manieren kun je daarbij rekening houden met de natuur. En wist je dat je als reiziger de natuur ook kunt beschermen? 3 vormen van reizen in balans met de natuur.

Onze aanraders

Landschap met weg en bos in Sumatra

Algemene duurzame tips

Lekker leven met de natuur? Dat kan heel gemakkelijk. Op het gebied van energie, voedsel en reizen kun je al genoeg zelf doen. En wat dacht je van 'groen' bankieren of stemmen op een groene partij?

Verklein je voetafdruk

Duurzame producten

Poster boordevol leuke tips

Goed voorbeeld doet volgen. Hang deze leuke infographic vol duurzame tips op. Zeker weten dat iedereen die bij je langskomt er iets van meeneemt. Zo geef je het stokje (en dus de aarde) door!

Vraag de poster aan

WNF-Lifeguard poster duurzame tips

WNF-Ambassadeurs aan het woord

Carice van Houten over de Noordpool:

"Hoe zorgt energiebesparing voor behoud van het leefgebied van de ijsbeer? Lekker de verwarming hoog als het kouder wordt, onderuit voor je nieuwe televisie of 3x per dag koffie uit je hippe koffiemachine. Ik vind het ook heerlijk. Maar door al dat gemak warmt de aarde op. Hoe leef je comfortabel én zorg je voor de natuur?"

WAT JIJ KUNT DOEN

Humberto Tan over de koraaldriehoek:

“De schatkamer van de wereldzeeën, de koraaldriehoek, bevat heel veel vissen en koraal, zoals de geelvistonijn en tropische garnalen. Deze worden ernstig bedreigd. Wat kun jij hieraan doen? Vis eten met een ASC- of MSC-keurmerk! Zo zorg je samen met WNF voor herstel en behoud van onze prachtige natuur."

MAAK DE JUISTE KEUZE

WAT KUN JIJ DOEN?

De boodschap is helder. We willen een bewoonbare aarde doorgeven aan onze volgende generaties. We moeten hiervoor overstappen op een duurzame samenleving die rekening houdt met de grenzen van onze planeet. Latem we nu allemaal verantwoorde keuzes maken. Iedereen heeft wel iemand om zich heen die er iets uit haalt en weer doorgeeft. Zo vergroten we onze invloed op een positieve manier. En maken we de aarde weer een beetje beter.

BEKIJK DE DUURZAME TIPS