Testament in 6 stappen

Stap 1: Wat wil je in je testament?

Bepaal eerst wat er in je testament moet komen. Een handig hulpmiddel hiervoor is

‘Mijn Erfenisdossier’, dat je samen met onze brochure hier kunt aanvragen. Het is een handig invuldossier om je wensen te ordenen voordat je naar de notaris gaat.

Stap 2: Kies je voor een erfstelling of een legaat?

Bij een erfstelling wordt het nettobedrag van je nalatenschap onder de erfgenamen verdeeld. Bij een legaat laat je juist een vast geldbedrag of (on)roerend goed na. Een combinatie van erfstelling en legaat kan ook. Een notaris kan je hier in adviseren.

Stap 3: Kies je een executeur?

Heb je al iemand op het oog die je nalatenschap straks afhandelt? Dat kan een goede vriend of familielid zijn. Ook het Wereld Natuur Fonds kan het executeurschap voor je verzorgen. Neem in dat geval contact met ons op zodat we je wensen kunnen bespreken. De executeur wordt in je testament vastgelegd.

Stap 4: Welke notaris?

Heb je bepaald wat er in je testament moet komen? Dan is het tijd om op zoek te

gaan naar een notaris. Algemene informatie over notarissen vind je op www.notaris.nl. Ook kun je met specifieke vragen (anoniem) bellen met de Notaristelefoon, 0900-3469393 (€ 0,80/min, werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur).
Een andere optie is om een testament op te maken via nutestament.nl. Dat is voordeliger, omdat je online zelf het voorwerk doet en vervolgens alleen nog naar de notaris hoeft om het testament door te nemen en te tekenen - zie stap 6.

Stap 5: Overleg met de notaris over je wensen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, ga je naar de notaris om je wensen te bespreken. De notaris informeert je over de mogelijkheden en de kosten.

Stap 6: Onderteken het testament

Naar aanleiding van je wensen stelt de notaris een concepttestament op. Neem dit concept goed door en geef waar nodig je wijzigingen aan. Is alles naar wens? Onderteken dan het testament bij de notaris. Hij of zij zorgt ervoor dat je testament wordt opgenomen in het landelijke testamentenregister (CTR).

Als je WNF in je testament opneemt, dan zijn dit de officiële gegevens:

Stichting Het Wereld Natuur Fonds – Nederland, Driebergseweg 10, 3708 JB Zeist.

Kamer van Koophandel: 41177588.

Vraag brochure aan

Wil je inspiratie en meer informatie over WNF in je testament? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Aanvragen

Info erfenis en belasting