Bedankt dat je hebt meegedaan aan Earth Hour 2019!

Verschillende plekken in Nederland hebben uur een het licht uit gedaan. Het nationale switch off-moment was dit jaar in Amsterdam. WWF-ambassadeur André Kuipers doofde het bekende lichtbaken de A'DAM Toren aan het IJ. Voordat de lichten uitgingen kleurt A'DAM Toren speciaal voor Earth Hour groen.

Creatief collectief MOAM heeft in samenwerking met WWF een kaars geproduceerd, in de vorm van een wereldbol. Dit om te laten zien dat de aarde langzaam opbrandt.

Earth Hour 2019 kind houdt kaars MOAM vast

Wij deden mee met Earth Hour!

Kijk op de kaart hieronder waar personen het licht uit hebben gedaan voor de aarde.

Waarom Earth Hour?

We maken ons zorgen over de toekomst van onze planeet. Daarom doen we samen met miljoenen mensen, steden, bedrijven en organisaties over de hele wereld tijdens Earth Hour op 30 maart 60 minuten het licht uit. In de laatste jaren is het uitgegroeid tot ’s werelds grootste beweging voor bescherming van de natuur. 

Een grote bedreiging voor de natuur op aarde is klimaatverandering. Dat zie je op de kwetsbare Noordpool waar het zee-ijs in rap tempo smelt, of bij koraalriffen die verbleken en afsterven. Veel dieren gaan hierdoor een onzekere toekomst tegemoet. Door mee te doen aan Earth Hour laat je zien dat jij je hier ook zorgen over maakt, en dat we samen wat aan klimaatverandering willen doen.