Doe inspiratie op voor Earth Hour

Recept van foodblogster Isabel Boerdam

Isabel Boerdam is foodblogster De Hippe Vegetariër en initiatiefneemster van de Nationale Week Zonder Vlees (5-11 maart 2018). Ze deelt hier haar ideale Earth Hour-recept. Isabel: “Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu!”
Cover van boek van Isabel Boerdam

Gevulde zoete aardappel Chicken Style met zwarte bonen en paprika

Ingrediënten voor 4 personen

4 zoete aardappels

200 gram filetstukjes Garden Gourmet

3 stengels lente-ui (in reepjes)

140 gram (1 blikje) tomatenpuree

1 flinke theelepel pikante harissa

50 milliliter water

200 gram zwarte bonen (uitgelekt)

200 gram Griekse yoghurt

15 gram verse koriander

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de zoete aardappels (laat de schil erop zitten) en snij hem in de lengte door tot net boven de bodem. Hij mag dus niet uit elkaar vallen. Prik hem in met een vork op meerdere plekken.

Leg de zoete aardappel op een bakpapier op je ovenrooster en laat de zoete aardappel in 45 minuten garen. Test of hij gaar is door er met een vork in te prikken, bij grote aardappels kan de baktijd wat langer zijn tot wel 60 minuten.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de filetstukjes in 5 minuten krokant en goudbruin.

Voeg de rode paprika en het witte (onderste) gedeelte van de lente-ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.

Voeg de tomatenpuree, pikante harissa, het water en de zwarte bonen toe en verwarm even door.

Haal de zoete aardappels uit de oven, vouw voorzichtig open en schep een eetlepel uit beide zijden van de smeuïge binnenkant. Voeg die zoete aardappelpuree toe aan de inhoud van de pan en meng.

Vul nu de zoete aardappel rijkelijk met de vulling en serveer met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en verse koriander.

Earth-friendly recepten

Isabel Boerdam is foodblogster en initiatiefneemster van de Nationale Week zonder Vlees. Ze deelt hier haar ideale Earth... Lees meer
Carice van Houten deelt haar favoriete, earth-friendly recept voor Earth Hour 2018. Eet smakelijk! Lees meer
In het nummer van Panda Winter 2017 vroegen we lezers een vleesrecept in te sturen dat door chefkok Jonathan Karpathios wordt... Lees meer