Over Earth Hour

Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde.

Klimaatverandering

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, smelt de Noordpool, stijgt de zeespiegel en verliezen koraalriffen hun kleur. Leefgebieden van dieren zoals de ijsbeer en de zeeschildpad worden aangetast.

Verandering is mogelijk

De manier waarop wij leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moeten we ontbossing aanpakken. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Daarom strijdt WNF voor verantwoord bosbeheer.

Laat zien dat je de aarde belangrijk vindt

Door mee te doen met Earth Hour laat je zien dat je de aarde belangrijk vindt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het begint bij onszelf!

Kinderen maken een panda van theelichtjes bij het landmark Vredespaleis in Den Haag tijdens nationaal switch off moment voor Earth Hour 2016

Terugblik recente edities

Earth-Hour-2017-Vredepaleis-sfeer-nationaal-switch-off-moment-Wereld-Natuur-Fonds(WNF)

Earth Hour 2017

De sterrenhemel goed zichtbaar tijdens Earth Hour Earth Hour 2017. Lees meer

Earth Hour 2016

Het nationale switch off-moment was de tiende editie bij het Vredespaleis in Den Haag. Lees meer

WNF-ambassadeur André Kuipers doet met panda licht uit van Het Scheepvaartmuseum tijdens Earth Hour 2015

Earth Hour 2015

Een record van bijna 140 beeldbepalende gebouwen dompelden zich in duisternis.  Lees meer