Vliegende flamingo's over wetland en werelderfgoed Doñana in Spanje

Europese verkiezingen

Stem met je groene hart

23 mei zijn de Europese Verkiezingen. Hier stemmen we op de partijen die in het Europees Parlement komen, en die de beslissingen gaan maken over Europa. Het 'waarom' achter je stem is misschien wel veel belangrijker dan je denkt. 80% van onze natuur- en milieuwetgeving wordt bepaald door het Europees Parlement.afbeelding

Migratie Atlantische zalm in EngelandJe stem is belangrijk

Je stem heeft dus veel invloed op wat er in Nederland gebeurt. Het gaat om je eigen leefomgeving, hoeveel natuur de Nederlandse regering moet beschermen, en hoeveel er op een bepaalde vissoort gevist mag worden. Maar ook hoe hoog landen doelen moeten zetten voor duurzame energie en CO2 reductie, en of je producten mag importeren die gemaakt zijn van illegaal gekapt hout - en eindeloos meer.

Verkiezingsdebat

Het Wereld Natuur Fonds, IUCN NL en Natuurmonumenten organiseerden op 16 mei 2019 het Groene Europese Verkiezingsdebat. De Nederlandse kandidaten voor het komende Europees Parlement vertelden deze middag over hun plannen en gaan in debat over thema’s zoals landbouw, natuur, water en klimaat.

Kijk hieronder het hele verkiezingsdebat terug:

Heb je een vraag? Bel ons!

0800-1962 (gratis)

Je kunt ons bellen op werkdagen

tussen 09:00 en 17:00 uur

Koe met tong uit zn mond in weiland met anderen koeien op de achtergrond