Nederlanders in actie voor de tijger

Verhalen van onze tijgerbeschermers

Wat zijn tijgerbeschermers?

Dagelijks zijn over de hele wereld gepassioneerde mensen hard aan het werk om de tijger te beschermen. Rangers in het veld die in het heetst van de strijd de stropers proberen te stoppen. Maar ook mensen zoals jij. Samen hebben we één doel: de koning van de jungle behoeden voor uitsterven.

WNF Team Panda marathon

Tijgerbeschermers aan het woord

Humberto Tan

Humberto heeft de modeshoot voor de iProtectTigers-campagne met Kim en Tygo voor zijn rekening genomen. Naast zijn werk als tv-presentator van RTL Late Night is Tan winnaar van het RTL4-programma Het Perfecte Plaatje. Bekende Nederlanders strijden met elkaar om hun geliefde hobby fotografie naar een hoger niveau te tillen. Zijn kunsten achter de camera heeft Humberto nu gebruikt om zich in te zetten als tijgerbeschermer voor WNF.

LEES MEER OVER HUMBERTO

WNF-Ambassadeur Humberto Tan in Zambia
Foris en Rob, deelnemers WNF-Familie Expeditie 2017

Rob en Floris Udink

Rob en Floris zijn twee van de honderd deelnemers aan de WNF Familie-Expeditie. Tijdens de Familie Expeditie kruipen ze in de huid van een parkranger en leren verschillende vaardigheden die een parkranger nodig heeft om zijn werk in het veld te kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld navigeren, sporen herkennen, vuur maken en je eigen slaapplek verzorgen. Ook halen ze geld op voor de tijger.

LEES MEER OVER ROB EN FLORIS

Bas Kosters

Bas heeft het ontwerp gemaakt voor het T-shirt van de iProtecttigers-campagne. Met een wervelende modeshow tijdens de openingsavond van de Amsterdam FashionWeek werd het tijgershirt gelanceerd.

LEES MEER OVER BAS

Bas Kosters en Tygo Gernandt in tijgershirt tijdens Fashion Week Amsterdam
Tygo Gernandt in tijgershirt ontworpen door Bas Kosters

Tygo Gernandt

Op donderdag 12 juli 2017 vond de opening van de Amsterdam FashionWeek plaats. Tijdens de openingsavond toonde modeontwerper Bas Kosters zijn nieuwste collectie, waaronder een speciaal ontworpen tijgershirt voor het Wereld Natuur Fonds. Tygo Gernandt presenteerde het shirt met verve op de catwalk. Daarnaast is Tygo de vaste voice-over voor de tijgercampagne, ook te horen op zijn Instagrampagina.


Lees meer over Tygo

Laurens van Arnhem

Hardlopen, natuurbescherming én iets terug doen voor de maatschappij: het kwam voor Laurens van Arnhem allemaal samen als vrijwilliger bij het Wereld Natuur Fonds.

“Als kleine jongen zocht ik op vakantie de oevers van Zuid-Franse rivierbeddingen af naar slangen,” vertelt Laurens. “Ik wilde graag iets terugdoen voor de maatschappij. In de natuur, een plek die het zo hard nodig heeft!” De stap om als vrijwilliger bij WNF aan de slag te gaan, was dan ook niet groot.

Lees meer over Laurens

Laurens bij de Marathon van Amsterdam
Kim Feenstra poseert met tijgershirt I Protect Tigers

Kim Feenstra

Kim is - samen met Tygo - model geweest in de iProtecttigers- campagne. “De T-shirts waren in limited oplage verkrijgbaar, maar wij willen natuurlijk de tijgers niet limited houden. Die moeten weer gaan groeien. Dat is zo ontzettend belangrijk.”

Lees meer over Kim

Laura van Sebille

Laura uit Alkmaar is een van de 3900 kopers van het iProtectTigers t-shirt en postte een selfie van haarzelf, haar vriend Jasper en hun kat Liffey op facebook. De t-shirts waren in een limited edition verkrijgbaar.

Lees meer over Laura

Laura van Sebille tijgerbeschermer in tijgershirt

Ook jij kunt helpen de tijger een toekomst te geven

We willen zoveel mogelijk leefgebieden van tijgers beschermen en met elkaar verbinden. Ook werken wij er hard aan om de illegale handel in tijgerproducten te stoppen. Om dit te blijven doen, zijn we grotendeels afhankelijk van donaties van mensen zoals jij.

Dit kun jij doen