Ontwerper Bas Kosters tekent een tijger voor het I Protect Tigers-shirt

Bas Kosters, Nederland

Paspoort Bas

  • Naam: Bas Kosters
  • Leeftijd: 40
  • Werk: Modeontwerper

"Tijgershirt op Amsterdam FashionWeek "

Bas heeft het ontwerp bedacht voor het T-shirt van de iProtecttigers campagne. Een mooi creatief proces waarin hij zich de tijger echt 'eigen' gemaakt heeft. Tijdens zijn modeshow op de openingsavond van de Amsterdam FashionWeek lanceerde Bas Kosters het tijgershirt.

Bas communiceert ook op zijn Instagram actief over de tijgercampagne.

Bas Kosters en Tygo Gernandt in tijgershirt tijdens Fashion Week Amsterdam
Ontwerper Bas Kosters werkt aan het unieke tijgershirt voor de tijgercampagne

Limited edition

De eigenzinnige modeontwerper Bas Kosters wil met zijn creativiteit bijdragen aan het reddingsplan van WNF: “In het dagelijks leven kom je de tijger overal tegen; als print op een telefoonhoesje, een badjas of als foto aan de muur. Het is bizar om je te realiseren dat er in het wild nog maar 3900 tijgers zijn. Een eeuw geleden waren het er nog 100.000!

Om die boodschap over te brengen heb ik 3900 limited edition shirts ontworpen. Er zijn er echt maar 3900. In minder dan drie weken waren al deze shirts uitverkocht. Dat zegt echt iets over de bewustwording van mensen.”

Aandacht voor de tijger

De nieuwe collectie van Kosters' My Paper Crown heeft als belangrijkste uitgangspunt Aandacht. “Vanuit deze gedachte is de link met de samenwerking met WNF heel duidelijk. Ook de tijger heeft aandacht nodig. Mijn belangrijkste troef is mijn creativiteit, ik ben blij dat ik die hiervoor in kan zetten", licht de modeontwerper toe.