Vrijwilligers Laurens van Arnhem staat zwaaiend boven op een berg, in een tropisch bos

Laurens van Arnhem, Nederland

Paspoort Laurens

  • Naam: Laurens van Arnhem
  • Leeftijd: 35
  • Werk: Actievoerder, WNF

"De toekomst van de tijger ligt in onze handen"

Hardlopen, natuurbescherming én iets terug doen voor de maatschappij: het kwam voor Laurens van Arnhem allemaal samen als vrijwilliger bij het Wereld Natuur Fonds.

“Als kleine jongen zocht ik op vakantie de oevers van Zuid-Franse rivierbeddingen af naar slangen,” vertelt Laurens. “En zoveel in het leven draait al om investeren in jezelf en je toekomst. Ik wilde graag iets terugdoen voor de maatschappij. In de natuur, een plek die het zo hard nodig heeft!” De stap om als vrijwilliger bij WNF aan de slag te gaan, was dan ook niet groot.

Portret van vrijwilliger Laurens van Arnhem staat met warme drank in het donker ergens op een kerstmarkt
Laurens bij de Marathon van Amsterdam

Marathon

Laurens ging eerst aan de slag als coördinator, maar tegenwoordig vooral als deelnemer en aanjager van hardloopevenementen. Dit jaar loopt hij de marathon van Amsterdam voor de tijger. “Die heeft een speciaal plekje in mijn hart. Een van mijn eerste spreekbeurten op school ging over tijgers, en er is niets mooiers dan een katachtige zijn prooi zien besluipen en bespringen!”

Laurens hoopt de tijger ooit nog eens in het echt te zien. In vrijheid, in zijn eigen, gezonde leefgebied.

Sleutel

Laurens: "Ik hoop dat tijgers, net als alle dieren, weer in vrijheid kunnen leven. Die toekomst van de tijger ligt in handen van de mens. Wij zijn de oorzaak van het probleem van hun achteruitgang, maar wij kunnen ook de sleutel tot de oplossing zijn. Dat is onze verantwoordelijkheid en daar zet ik me voor in!”