Sabita Malla monitort gezenderde dieren samen met collega's in Chitwan NP, Nepal

Verhalen van Tijgerbeschermers

Dit doen onze rangers om de tijger te beschermen

Aan het werk voor de tijger

Dagelijks zijn over de hele wereld gepassioneerde mensen hard aan het werk om de tijger te beschermen. In samenwerking met collega's, overheden en lokale bewoners, soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Maar altijd met dat ene doel: de koning van de jungle behoeden voor uitsterven. Lees hier hun verhalen en bekijk wat zij doen.

Singye Wangmo, tijgerbeschermer

Rangers aan het woord

Femke Hilderink

Femke werkt voor WNF aan het voorkomen van conflicten tussen mensen en dieren. Daarbij is het vooral belangrijk om de mensen om wie het gaat, dus de lokale bevolking, erbij te betrekken.

Femke: “Het is heel belangrijk dat de maatregelen die we nemen echt van de mensen zelf zijn, en niet van één of andere organisatie die dat voor ze regelt.”

LEES MEER OVER FEMKE

WNF-tijgerexpert Femke Hilderink met I protect tigers-slogan
Portret van Pavel Fomenko, WWF-Rusland

Pavel Fomenko

Pavel Fomenko, 'Pasha' voor zijn vrienden, zet zich al meer dan 20 jaar in voor de tijger. Hij kent het dier als geen ander en zijn kennis wordt steeds vaker ingezet om stropers achter de tralies te krijgen.

Hij is veel in het veld voor onderzoek en beschermingswerk. Soms met gevaar voor eigen leven...

Lees meer over Pavel

Singye Wangmo

Ze is een van de weinige vrouwelijke bosbeheerders in Bhutan. Maar ze staat haar mannetje.

Zeker sinds ze ooit gewapende stropers recht in de ogen keek. "Ik was doodsbang, maar het heeft me uiteindelijk veel sterker gemaakt!"

Lees meer over Singye

Singye Wangmo, tijgerbeschermer
Sabita Malla van WWF Nepal opent een cameraval

Sabita Malla

Sabita is al van jongs af aan gegrepen door de natuur. En toen ze tijdens een veldstudie de kogels van stropers voorbij hoorde komen, wist ze het zeker: "Ik wil de iconische dieren in mijn land helpen beschermen!"

Dat doet ze nu, met hart en ziel. En met de meest geavanceerde technologie.

Lees meer over Sabita

Hari Rani Chaudhary

Hari Rani is vrijwilliger in de anti-stroperijunit van haar dorp aan de rand van Bardia National Park in Nepal.

“Persoonlijk denk ik dat het mogelijk is om het aantal tijgers in Nepal te verdubbelen. Ik ben nog jong maar vastbesloten om te helpen de tijger te beschermen!”

Lees meer over Hari Rani

Rajendra Pant

Luitenant-kolonel in het Nepalese leger Rajendra Pant staat aan het hoofd van de natuurbeschermingsunit in Bardia NP. Hij heeft ervoor gezorgd dat zijn unit veel vaker patrouilleert in het park en voorzien wordt van nieuwe technologie om de tijgers beter te beschermen.

Lees meer over Rajendra

Panna Ram Chaudhary

Panna Ram Chaudhary werkt als vrijwilliger mee aan de bescherming van de tijgers in Nepal. Met hulp van WNF heeft hij geleerd tijgers te monitoren. Op zijn brommer gaat hij naar het veld om verborgen camera’s te plaatsen.

“Mijn verbondenheid met de natuur is net zo sterk als die met mijn kinderen.“

Lees meer over Panna Ram

Ramesh Thapa

Ramesh Thapa is het hoofd van de bewakers van Bardia National Park in Nepal.

Ramesh: “De tijger is het kloppend hart van het bos. Voor mij staat hij voor de gezondheid van het ecosysteem. Hij houdt de wildstand en de vegetatie in evenwicht.”

Lees meer over Ramesh

Rohit Singh

Rohit steunt al 9 jaar, samen met WWF, de rangers in landen met wilde tijgers. Daarnaast is hij directeur van de Ranger Federation van Azië en hoofd van de afdeling Stop the Poaching van het Wildlife Crime Initiative van WNF en TRAFFIC.

Rohit heeft een enorme drive de tijger te beschermen en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van SMART patrolling.

LEES MEER OVER ROHIT

Rohit Singh

Ook jij kunt helpen de tijger een toekomst te geven

We willen zoveel mogelijk leefgebieden van tijgers beschermen en met elkaar verbinden. Ook werken wij er hard aan om de illegale handel in tijgerproducten te stoppen. Om dit te blijven doen, zijn we grotendeels afhankelijk van donaties van mensen zoals jij.

Dit kun jij doen