Ranger Rohit Sing rust uit tegen boom Cambodja

Rohit Singh, Cambodja

Paspoort Rohit

  • Naam: Rohit Singh
  • Werk: directeur Ranger Federation van Azië en hoofd afdeling Stop the Poaching van het Wildlife Crime Initiative van WNF en TRAFFIC
  • Werkgebied: Azië, Cambodja

“Liefde voor dieren heb ik altijd gehad”

“Als klein jongetje mocht ik van mijn vader een puppy, dus nam ik er een van straat mee naar huis. En nog één, en nog één; uiteindelijk hadden we 8 puppy’s thuis. Na mijn studie Wildlife Science werkte ik in een opvangcentrum voor beren. Zo geweldig! We aten en sliepen gewoon letterlijk met de beren.

De drijfveer om voor dieren te zorgen en ze te beschermen is er dus altijd al geweest. Met die drive zet ik me nu in voor de tijgers.”

Rohit Singh

Rohit bedankt WNF-donateursGevaarlijk werk

Rohit wilde avontuur en dat kreeg hij. Hij heeft zelf in genoeg lastige situaties gezeten: “Toen ik laatst meeging op patrouille, werden we aangevallen door een groep gewapende mannen. Ik ben ook ooit ontvoerd: ik ging under cover om te achterhalen wie bij de illegale handel in onze regio betrokken was, en werd verraden. Mijn informant had zijn mond voorbij gepraat toen hij dronken was. Na 5 dagen werd ik door de politie bevrijd."

Het gevaarlijke werk houdt hem niet tegen. “We hebben geen keus als we in 2022, het volgende Chinese Jaar van de Tijger, willen dat het aantal tijgers verdubbeld is.”

Ranger Rohit Sing rust uit tegen boom Cambodja

“Ik ondersteun de rangers waar ik kan, want zij zijn degenen die tussen de stropers en de dieren staan. Ze zijn onmisbaar”