Sabita Malla monitort een cameraval met Google Glass, WWF Nepal

Sabita Malla, Nepal

Paspoort Sabita

 • Naam: Sabita Malla
 • Leeftijd: 29 jaar
 • Werk: Onderzoeker, WNF in Nepal
 • Werkgebied: Nepal

  “Natuurbescherming is een verslaving”

  De liefde voor de natuur zat er al vroeg in bij Sabita Malla. Als kind was ze altijd buiten te vinden. Tegenwoordig staat ze aan het hoofd van het onderzoeksteam van WNF in Nepal dat de tijgerbescherming ondersteunt.

  “Van kleins af aan was ik in de natuur op zoek naar vlinder- en vogelsoorten, en ik kende alle namen van bomen uit mijn hoofd.” De grote omslag kwam, toen ze in 2009 tijdens veldonderzoek de kogels van stropers door het bos hoorde echoën. “Dat geluid zal ik nooit vergeten. Vanaf toen wilde ik bijdragen aan de bescherming van de iconische dieren in mijn land, zoals de tijger.”

  Sabita Malla van WWF Nepal staat in het veld met WWF-shirt aan

  Training

  Sabita weet als geen ander dat de steun van lokale gemeenschappen daarbij cruciaal is. “Het zijn tenslotte hún dieren en leefomgeving!” Daarom trainde ze een aantal inwoners van de Khata-corridor, een belangrijk natuurgebied tussen Nepal en India, in het gebruik van cameravallen. “Het was voor het eerst dat lokale mensen zo nauw betrokken werden bij deze vorm van onderzoek. Een hele ervaring voor hen, en waardevolle info voor ons!”

  Lees meer over wat WNF samen met dorpelingen en overheden in Nepal doet voor de tijger.

  Sabita Malla monitort een cameraval met Google Glass, WWF Nepal

  Sabita en gedrevenheid zijn bijna synoniem:

  “Natuurbescherming is voor mij een verslaving waar ik nooit meer vanaf kom!”