Een Siberische tijger sprint uit de sneeuw richting de camera

Geef de tijger een toekomst

97% van alle tijgers in het wild is in 100 jaar tijd verdwenen. Als we dit prachtige dier van de ondergang willen redden, moeten we snel in actie komen.

Dit kun jij doen

Wat we willen bereiken

Aantal tijgers verdubbelen

Er leven wereldwijd nog maar 3900 tijgers in het wild. Je leest het goed, nog maar 3900… Voor WNF reden genoeg om een wereldwijd actieplan op te zetten. Ons doel is om het aantal tijgers te verdubbelen in 2022 - het volgende Chinese jaar van de tijger.

Twee jonge tijgers staand tegenover elkaar, alsof ze dansen

Waarom we nu in actie moeten komen


Omdat de tijger ernstig bedreigd wordt

Het aantal tijgers is in de afgelopen eeuw drastisch afgenomen. Ook in Amoer-Heilong, Rusland, staat de tijgerpopulatie onder druk. In dit gebied leven nog ongeveer 540 tijgers. Stroperij vormt hier een ernstige bedreiging: de afgelopen 5 jaar werden jaarlijks zeker 35 tijgers gedood door stropers!

Gestroopte en in beslag genomen dierenvellen.Rajendra met smart apparatuur in het veld in Nepal

Omdat onze aanpak werkt

In Nepal werpt het tijger-verdubbelplan al zijn vruchten af. Door uitbreiding van het aantal rangers, een speciale hondenbrigade én de inzet van de nieuwe, technologische systemen neemt het aantal tijgers weer toe. Op naar Amoer-Heilong in Rusland waar we de bescherming van tijgers ook een boost willen geven.

Tijger ingezoomd op een van zijn ogen

NG OF VIDEO

Waarom we jouw hulp nodig hebben

Rangers in Amoer-Heilong beschikken nog niet over nieuwe technologische systemen om snel data uit te wisselen. Om de tijgers in dit gebied beter te beschermen willen we ervoor zorgen dat rangers worden opgeleid en uitgerust met smartphones. Dit maakt hun werk zoveel efficienter: rangers kunnen sneller ingrijpen en stroperij voorkomen.

Dit kost veel geld. Hierin zijn we grotendeels afhankelijk van giften van mensen zoals jij.

Dit kun jij doen

 

Wist je dat...?

Chinezen in de zwarte strepen op het voorhoofd van de tijger het Chinese teken ‘Wang’ lezen, wat 'Koning' betekent? Vandaar zijn bijnaam ‘Koning van de jungle’.

Het streeppatroon van de tijger even uniek is als de vingerafdruk
van een mens?

Een tijger sprongen kan maken van wel 6 meter?

Een tijger geen 'kattenogen' heeft, maar ronde pupillen, omdat hij overdag jaagt en niet in het donker hoeft te kunnen zien?