WaterSpaarders

Kinderen begrijpen het grote probleem van de aarde heel goed. Zij zijn dus de besten om op school en thuis het gesprek aan te gaan over de energie die we gebruiken. Niet alleen om met elkaar te praten, maar vooral om er iets aan te doen!

Eigenlijk is het heel simpel: door korter te douchen. Als alle kinderen in Nederland aan WaterSpaarders meedoen, gaat heel Nederland korter douchen. Zo besparen we miljoenen emmers warm water én energie!

Gedrag veranderen

WaterSpaarders helpt kinderen om thuis over het besparen van warm water te praten en douchegedrag binnen het gezin te veranderen. Voorbeelden van concrete manieren om dit te doen zijn: 

  • Een fles shampoo of douchegel met zelfontworpen etiket over de impact van energieverbuik op de natuur
  • Een spaarboekje om je douchegedrag bij te houden
  • De verbetermeter: een online tool om het douchegedrag van je gezin in te vullen

Meedoen? Je vindt er alles over op WaterSpaarders.nl

    Shampoofles ontwerp je eigen etiket WaterSpaarders

    Klimaatverandering

    Het is een van de grootste bedreigingen voor de natuur: klimaatverandering. Door energiegebruik en ontbossing verandert het klimaat en warmt de aarde op. Lees meer over de oorzaken en gevolgen van deze ontwikkelingen.

    Lespakketten voor op school

    Alle scholen in Nederland kunnen meedoen aan WaterSpaarders. In samenwerking met deskundigen en leraren is een speciaal lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen van groep 5/6 en groep 7/ 8.

    André Kuipers voor WaterSpaarders

    Challenge

    Prinses Laurentien daagde het Wereld Natuur Fonds uit. Die grepen we met beide handen aan. Bekijk de challenge!

    Waterspaarders challenge

    Partners

    WaterSpaarders is een initiatief van kinderen en leerkrachten samen met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien.

    Zij zetten hun eigen expertise in om WaterSpaarders groter te meaken:

    logo WWF

    Nieuw logo van MCF

    Logo Unilever WaterSpaarders

    Het Wereld Natuur Fonds werkt hard om mensen op een goede manier met onze aarde en de natuur te laten omgaan. Samen kunnen we zorgen we voor een gezond klimaat.

    De Missing Chapter Foundation (MCF) vindt dat kinderen goed snappen hoe we met de aarde en elkaar moeten omgaan. Ze moeten grote mensen helpen om slimmer met de natuur om te gaan.

    Unilever wil de milieu-impact van hun producten verkleinen. Daarom gaan ze steeds duurzamer prduceren.