IJsbeer op het ijs nabij Churchill, Canada

Klimaatmars 10 maart

WWF loopt mee met de klimaatmars, jij ook?

De klimaatmars start om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam.

Waarom nu in actie komen?

Klimaatverandering bedreigt wereldwijd de natuur en daarmee de dieren én de mensen die van de natuur afhankelijk zijn. En dat zijn wij allemaal. Ook in Nederland. Onze veiligheid en welzijn staan onder druk. Alles wijst erop dat we de doelen van het Parijs-akkoord, om opwarming van de aarde te beperken, niet gaan halen. Met ernstige gevolgen voor mens en natuur, zoals zeespiegelstijging en extreme droogte. Als we niets doen wordt een derde van alle plant- en diersoorten nog deze eeuw met uitsterven bedreigd.

Samen kunnen we hier iets tegen doen. Maar dan moeten we NU in actie komen. Iedereen heeft daarin een verantwoordelijkheid. Voor een wereld waarin mens en natuur weer in balans leven. Want als wij goed zorgen voor de natuur, dan zorgt de natuur goed voor ons.

Wij lopen mee! Jij ook?

Het Wereld Natuur Fonds vindt het geweldig dat steeds meer mensen wereldwijd de straat op gaan om te laten zien dat ze begaan zijn met de toekomst van onze planeet. En het is heel belangrijk dat dit ook in Nederland gebeurt.

Druk vanuit het publiek is cruciaal om ons kabinet tot meer actie voor het klimaat te bewegen. En daarom loopt ook het Wereld Natuur Fonds 10 maart mee met de klimaatmars.

Ga je mee?