Wat kun jij doen?

Onze WNF-ambassadeur André Kuipers had het voorrecht om vanuit de ruimte een blik te werpen op onze prachtige planeet. Maar hij zag ook hoe die aarde in rap tempo aan het veranderen is door menselijk handelen.

Het 11e Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds bevestigt wat André zag: het gaat niet goed met de gezondheid van onze aarde. In de afgelopen veertig jaar is het aantal wilde dieren drastisch afgenomen.

Het goede nieuws is dat we allemaal – als burger, consument of kiezer – verantwoorde keuzes kunnen maken die een positieve invloed hebben op de natuur. Door bijvoorbeeld bewust om te gaan met energie, minder vlees te eten of te kiezen voor producten met een duurzaamheidskeurmerk.

GA NAAR HET RAPPORT

Harm Edens over de Cerrado

WNF-ambassadeur Harm Edens vertelt wat soja en de Cerrado in Zuid-Amerika te maken hebben met onze zuivel- en vleesconsumptie.

Humberto Tan over de Koraaldriehoek


WNF-ambassadeur Humberto Tan laat zien hoe jouw keuze voor duurzame vis overbevissing in de Koraaldriehoek in Azië vermindert.

Carice van Houten over de Noordpool


WNF-ambassadeur Carice van Houten vertelt hoe energiebesparing bijdraagt aan het behoud van het leefgebied van de ijsbeer.