WNF-Open

  WNF-Open Rangerstation deel II 21 februari 2017

  De WNF-Open van 21 februari 2017 was weer een inspirerend succes! Deze keer stond het evenement in het teken van het vervolg op de succesvolle crowdfundingactie van Gilles en Jaap voor de bouw van een modern rangerstation in Nki National Park in Kameroen voor het beschermen van de bosolifanten. De vraag die centraal stond: ‘Hoe nu verder?’

   

  Deelnemers zochten fanatiek naar ideeën en oplossingen voor dit crowdfundingproject en voor toekomstige crowdfundingprojecten. WNF heeft daar veel bruikbare ideeën aan ontleend en we willen jullie bedanken voor alle tips!

  Skype call met Gilles

  Een van de hoogtepunten van de avond was de Skype call met rangerheld Gilles Etoga. Gilles was heel enthousiast. Hij vertelde trots hoe het verder gaat met de het station en gaf een sneak preview van de bouwtekening van de uitkijktoren. En natuurlijk was er gelegenheid om vragen te stellen.  

   

  Met de vraag ‘Hoe nu verder’ wilden we weten hoe we het beste crowdfunding kunnen inzetten om ook een rangerstation in Boumba Bek te kunnen bouwen. Het idee werd geopperd om een nieuw project te starten met een andere insteek en een ander verhaal, (financierings)partners te zoeken (zoals dierentuinen met olifanten) en het online vieren van het succes dat de 100% is gehaald, in plaats de target naar 200% te verhogen.

  Nieuwe acties

  Tot slot hebben we mogelijke concepten besproken voor toekomstige crowdfundingprojecten. De deelnemers van de WNF-Open brainstormden in groepjes over concepten en bespraken per concept wat hen wel en niet aansprak.

  Deze input gaan wij zeker meenemen in de volgende crowdfundingprojecten!

   

  Wil je op de hoogte blijven van onze WNF-Open evenementen en livestreams, meld je dan aan voor de WNF Nieuwsbrief of schrijf je in als WNF Vrijwilliger.

  Check ook onze Facebook-pagina van Rangerstationbouwers!

  Skype call met Gilles op WNF-Open Rangerstation II

  Wat is WNF-Open

  Het Wereld Natuur Fonds nodigt je uit om mee te denken. We horen graag jouw ideeën, mening en betrokkenheid. Tijdens WNF-Open betrekken we onze achterban bij ons internationale natuurbeschermingswerk. Doe mee, stem mee, deel, creëer, en denk mee tijdens de brainstormsessies die we organiseren. Op deze pagina houden we je op de hoogte van nieuwe evenementen en bijeenkomsten.

  Resultaten WNF-Opens

  Bekijk hier wat de eerdere WNF-Opens hebben bijgedragen aan het WNF-werk!

  WNF Open Crowdfunding Belize 2014