Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

5 Nederlandse start-ups in race voor winst duurzaamheidswedstrijd

Winnaar Postcodeloterij Green Challenge 2015

Winnaar Green Challenge 2015

De 25 genomineerden die kans maken op een van de 5 finaleplaatsen in de Postcode Lottery Green Challenge 2018 zijn bekend! En daar zitten dit keer 5 Nederlandse start-ups bij.

Record

Vanuit maar liefst 100 landen diende een recordaantal van 845 ondernemers een duurzaam businessplan in om klimaatverandering tegen te gaan. Een pre-jury boog zich afgelopen maand over de inzendingen en selecteerde de 25 beste start-ups. Zij zijn nog in de running voor de hoofdprijs van 500.000 euro.

Finale

Op 15 augustus maakt de organisatie bekend welke vijf start-ups daadwerkelijk naar de finale gaan op 13 september. Daar wordt duidelijk wie de hoofdprijs in de wacht sleept. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar voor de 5 beste inzendingen.

Internationaal

Naast de Nederlanders zijn er 4 Amerikaanse, 3 Britse en 2 start-ups uit Denemarken, Israël en Kenia genomineerd. Peru, Mexico, India, Finland, Bangladesh, Chili en Cambodja zijn ieder vertegenwoordigd met 1 start-up.

Steun in de rug

De Green Challenge is een jaarlijkse, wereldwijde competitie van de Postcode Loterij. Doel is om startende ondernemers een steun in de rug te geven bij het op de markt brengen van hun groene plannen. Lees meer over onze samenwerking met de Nationale Postcode Loterij.