Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

6 tijgerwelpen vastgelegd op camera in Thailand

Tijgerwelpen in Thailand met verborgen camera vastgelegd

Beelden gemaakt met verborgen camera’s in twee nationale parken in Thailand onthulden dat er 6 kleine tijgers bij zijn gekomen! Het totale aantal tijgers in de parken Mae Wong en Klong Lan komt daarmee op 16.

Er werden 10 volwassen tijgers – 6 vrouwtjes en 4 mannetjes - en 6 welpen uit twee nesten gefotografeerd. Het aantal volwassen vrouwtjes is gemiddeld met 25% per jaar toegenomen en het aantal welpen is verdubbeld sinds de laatste telling. Daarmee zijn Mae Wong en Klong Lan belangrijke plekken voor het herstel van de tijgerpopulaties in Zuidoost-Azië.


Het onderzoek werd verricht door het Thaise ministerie van natuur en WNF in Thailand tussen november 2015 en oktober 2016. Ze maakten gebruik van 164 camera’s die op 82 verschillende plaatsen in de twee parken werden verborgen.

Aanleg omstreden dam


Twee van de tijgers werden gefotografeerd in het gebied waar de omstreden Mae Wong-dam is gepland. Bij de aanleg zal veel bos op de oevers van de Mae Wong-rivier vernietigd worden of onder water komen te staan. Tijgers en ander wild verliezen dan hun thuis en het hele ecosysteem verarmt. WNF maakt zich ernstig zorgen over de onherstelbare schade die de aanleg van de dam en het daarbij horende stuwmeer zullen toebrengen aan een van de belangrijkste leefgebieden van tijgers in Zuidoost-Azië.

Rungnapa Phoonjampa van WWF-Thailand: ‘Wij adviseren de Thaise overheid dringend om de Mae Wong-dam helemaal af te blazen. Er zijn alternatieve methodes om de overstromingen en droogtes te beheersen die eerst moeten worden onderzocht. De dam zal dit ecosysteem van wereldklasse vernietigen, het bos openleggen voor stropers en illegale houthakkers en de water- en natuurlijke hulpbronnen voor de lokale bevolking bedreigen.”