Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Annet van Egmond's moderne Miss Nightingale lamp

Annet van Egmond staat op de voorgrond van een weids heidelandschap

Annet van Egmond is al meer dan 28 jaar een toonaangevende lichtdesigner. Ze was de co-founder en mede-eigenaar van Brand van Egmond. In die tijd haalde zij haar inspiratie voor de designs van haar lichtobjecten al uit de natuur. Haar nieuwste design zonnelamp brengt ze in samenwerking met WNF uit, speciaal voor Earth Hour 2018. Je kunt 'm hier bestellen!

Rangers

Natuur en het behoud van wilde dieren hebben zich in Annets hart genesteld door de reizen die ze heeft gemaakt naar Zuid-Afrika. Daar heeft ze met eigen ogen gezien en ervaren hoe belangrijk het werk van natuurbeschermers is. Ze werd enorm geraakt door de passie, ambitie en toewijding van de Rangers ter plekke en besloot dat ze vanuit haar eigen passie als lichtdesigner iets terug wilde doen voor de natuur.

Miss Nightingale

Na een intensieve zoektocht naar de juiste vorm, toe te passen technologie en bijbehorende leveranciersketen heeft dat nu tot resultaat geleid. En dat mag er zijn! Met haar nieuwe design, de Miss Nightingale solar light, geeft ze invulling aan haar passie en doelstellingen: een duurzame lamp op basis van de nieuwste led-technologie die zich oplaadt via zonne-energie. Annet: “Ik wil een licht schijnen op onze planeet Aarde. Het is mijn ambitie om het leven van mensen over de hele wereld positief te beïnvloeden door het gebruik van een overvloedige beschikbare en gratis bron, namelijk de zon”.

Afbeelding van de Miss Nightingale solar lamp van Annet van Egmond

Earth Hour

Miss Nightingale is gelanceerd tijdens Earth Hour 2018. Een deel van de opbrengst gaat naar natuurbeschermingsprojecten van WNF in Zuid-Afrika.

Lees meer over de Miss Solar Light en Annet van Egmond op haar eigen website.