Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Doe mee met de WNF-Beach Cleanup!

Komende zomer vindt voor de 5e keer de Beach Cleanup Tour plaats. Honderden vrijwilligers maken dan onder leiding van Stichting De Noordzee en met muzikale begeleiding, de hele Nederlandse kust schoon! Van Schiermonnikoog tot Cadzand, ieder strand wordt flink onder handen genomen. WNF doet natuurlijk mee en wel op vrijdag 11 augustus, van Hoek van Holland naar Monster. Ook onze partnerorganisaties op de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) doen op dezelfde dag mee en maken de Nederlandse stranden daar schoon.

Deelnemers Beach Cleanup Tour

Haaien en roggen

We maken er het strand schoon én we gaan ook op zoek naar haaien- en roggeneieren onder leiding van haaienexperts van the Dutch Shark Society. De oceanenexperts van WNF helpen mee en zijn er om jouw vragen over de Noordzeenatuur te beantwoorden.

Een bij de Beach Cleanup aangespoeld roggenei wordt geïdentificeerd aan de hand van een aanspoelselkaart

Meedoen?

Help jij mee ook om afval van het strand op te ruimen en zo te zorgen voor een schone en gezonde Noordzee? Je kunt je nu inschrijven op Beach Cleanup Tour Op deze site lees je ook alle praktische informatie.

INSCHRIJVEN

Lees hier waarom WNF's oceanenexpert Ingvild Harkes meedoet

Ook Caribisch Nederland doet mee

De partnerorganisaties van het WNF op Bonaire, Sint Eustatius en Saba doen graag mee met de Beach Cleanup.

Ook zij hebben veel last van plastic op de stranden en in zee. Dieren zoals zeeschildpadden vergissen zich vaak en eten een plastic tas op omdat ze denken dat het een kwal is. Ook raken veel dieren verstrikt in plastics en verdrinken.

Voorkomen van plastic soep

Het afgelopen jaar haalden we met de WNF-etappe ruim 660 kilo afval van het strand tussen Scheveningen en Wassenaar. De eindstand van de gehele Beach Cleanup Tour in 2016 was bijna 20 ton afval.

Hiermee is al veel plastic soep voorkomen. WNF doet nog meer aan het voorkomen van plastic soep.

Ben je benieuwd naar wat er het hele jaar door op het strand gevonden wordt? Bekijk dan eens het onderzoek over 12 jaar afval op de site van Stichting Noordzee.