Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Earth Hour 2019

Samen één uur het licht uit voor de aarde!

Earth-Hour-2017-Vredepaleis-sfeer-nationaal-switch-off-moment-Wereld-Natuur-Fonds(WNF)

Ook dit jaar vraagt WWF om op 30 maart één uur het licht uit te doen tijdens Earth Hour. Regioteams zijn altijd zeer actief tijdens dit jaarlijks terugkerend event waar 180 landen aan meedoen. Heeft jouw team plannen voor een activiteit? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, dan plaatsen we het alvast in de activiteitenkalender.

Kernboodschap van Earth Hour

Doe mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 180 landen zien dat jij onze prachtige planeet wil beschermen. Dat kan door 1 uur het licht uit te doen, op 30 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Meedoen is heel simpel: doe thuis het licht uit of sluit je aan bij één van de evenementen. Elke lamp die uit is en elk kaarsje dat brandt, zorgt voor een duidelijker signaal en een betere morgen. 

Actieplan voor Regioteams

Aan het actieplan en de toolkit voor regioteams wordt hard gewerkt. Samengevat vragen we vrijwilligers net als vorig jaar:

  • natuurlijk allereerst door zelf mee te doen op 30 maart 2019 één uur het licht uit te doen.
  • anderen te enthousiasmeren mee te doen, bv via social media.
  • in je gemeente, stad, dorp of regio in de aanloop ernaartoe overdag al een EH activiteit te organiseren of anderen te stimuleren zelf een Earth Hour event te organiseren; gebruik je netwerken en contacten! Laat het ons weten als je over leuke acties hoort of wanneer wij ergens op moeten inspringen!
    • te helpen gemeenten in jouw regio aan te sporen om mee te doen met Earth Hour. Vanuit het hoofdkantoor is begin januari een ‘Save-the-date’ mail verzonden naar alle gemeenten. Hierin zijn de gemeenten net als ieder jaar opgeroepen om tijdens Earth Hour de gemeentelijke verlichting uit te doen. Én om jouw gemeente te vragen om bekende of belangrijke landmarks (beeldbepalende gebouwen, bruggen, beelden, pleinen,  etc.) in de gemeente op zwart te laten gaan. Voor de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht worden de landmarks vanuit het hoofdkantoor benaderd, net als voorgaande jaren. We delen de resultaten via een Google document, waar je kunt invoeren wie je benaderd hebt en welk landmark in welke gemeente uitgaat. Je kunt deze gegevens ook mailen naar earthhour@wwf.nl, dan zetten wij het in het document.
    • op de avond zelf een evenement of een andere leuke activiteit in jouw regio te organiseren bij belangrijke ‘landmarks’. Promoot je activiteit ook door pers in te schakelen en maak foto’s of een kort filmpje!! Als je er geen activiteit omheen organiseert maar het lukt wel om deze gezichtsbepalende gebouwen/beelden etc. in het donker te krijgen, zou het ook heel fijn zijn om daar foto’s van te ontvangen. Deze gebruiken we dan weer in de communicatie naar de media en voor de promotie van het jaar daarna.

      Veel succes met de voorbereidingen! Heb je hulp nodig, of heb je vragen? Stuur dan een mail naar earthhour@wwf.nl