Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Earth Hour op 30 maart bij A’DAM Toren aan het IJ

A'DAM toren in het donker

Zaterdag 30 maart doen wereldwijd miljoenen mensen één uur het licht uit voor Earth Hour. Daarmee geven we van 20.30 tot 21.30 uur lokale tijd een krachtig signaal dat er meer actie nodig is voor natuur en klimaat. Vijftig bekende Nederlanders en influencers roepen deze week via social media alvast iedereen op om mee te doen. Zij doen dat met de exclusieve wereldbolkaars die creatief collectief MOAM heeft ontworpen voor Earth Hour.

Het licht uit in Amsterdam

In Nederland is het nationale switch off-moment in Amsterdam. WWF-ambassadeur André Kuipers dooft het bekende lichtbaken van A’DAM Toren aan het IJ. Voordat de lichten uitgaan kleurt A'DAM Toren speciaal voor Earth Hour groen. Elders in de stad hullen onder meer de Magere Brug en Koninklijk Paleis Amsterdam zich een uur in het donker.

Earth Hour

Earth Hour begon in 2007 in Sydney als kleinschalige actie die aandacht vroeg voor klimaatverandering. In de jaren daarna is het uitgegroeid tot ’s werelds grootste beweging voor bescherming van de natuur. Vorig jaar namen vele miljoenen mensen, bedrijven en organisaties deel in meer dan 180 landen en gebieden. Ook in Nederland is Earth Hour uitgegroeid tot een begrip. Het Wereld Natuur Fonds is de drijvende kracht achter Earth Hour, maar inmiddels worden in het hele land spontaan evenementen georganiseerd; van akoestische concerten tot intieme candle light dinners.

Vijf influencers hebben de kaars van MOAM voor Earth Hour vast

Vlnr: Britt Scholte, Niek Roozen, Kim Feenstra, Martijn Nekoui van MOAM en Humberto Tan met de Earth Hour-kaarsen

De wereld brandt op

Om iedereen op te roepen zaterdag 30 maart deel te nemen aan Earth Hour heeft MOAM samen WWF een speciale kaars ontwikkeld in de vorm van een wereldbol. Deze symboliseert het opbranden van de wereld als er geen actie wordt ondernomen. De Earth Hour-kaarsen zijn gemaakt van gerecycled HEMA-kaarsvet door stichting de Regenboog, een organisatie die kwetsbare groepen in Amsterdam helpt.

Maak kans op exclusieve Earth Hour-kaars

Iedereen die zich op de Earth Hour inschrijft maakt kans om de kaars te winnen. WWF verloot een aantal van deze exclusieve Earth Hour-kaarsen. Vijftig bekende Nederlanders en influencers brengen deze week de kaars op social media onder de aandacht met de hashtag #EarthHour en #dewereldbrandtop. Onder hen onder anderen Humberto Tan, Niek Roozen, Kim Feenstra en Britt Scholte en Martijn Nekoui van MOAM. Uiteraard roepen zij iedereen op om zaterdagavond een uur het licht uit te doen.

Landmarks en evenementen

Behalve het landelijke switch off-moment van A’DAM Toren gaan op veel bekende plekken de lichten uit en zijn er tal van evenementen. Zo doen in Amsterdam naast de Magere Burg en Koninklijk Paleis Amsterdam ook van diverse kerken de lichten uit. In Rotterdam hullen onder meer de Erasmusbrug, de Euromast en Hotel New York zich voor Earth Hour een uur in het donker. In Utrecht gaan de lichten van de Domtoren uit, in Deventer van de Waag en in Tilburg van de schouwburg en de concertzaal. In het hele land doen vele duizenden mensen mee aan Earth Hour door het donkere uur sfeervol door te brengen. Ook worden op allerlei plekken in het land sfeervolle wandelingen, speurtochten, concerten en diners bij kaarslicht gehouden.

Doe jij ook op 30 maart om 20:30 uur met ons een uur het licht uit voor de aarde?

Doe mee