Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Fantastische opbrengst Pandagala in Ouwehands Dierenpark

China Panda

Op het Pandagala ter gelegenheid van de komst van de reuzenpanda’s naar Nederland is het fantastische bedrag van 470.888,88 euro ingezameld voor bescherming van panda's in het wild. Het project in het veld van Ouwehands Dierenpark en het Wereld Natuur Fonds concentreert zich op de belangrijkste pandagebieden in de provincie Sichuan.

Gasten van het Wereld Natuur Fonds en Ouwehands Dierenpark kwamen samen voor een avond met een ontvangst in het authentiek Chinees gebouwde Pandasia, het nieuwe verblijf van reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. De gasten werden door Harm Edens begeleid en konden een avond lang genieten van (Chinees) entertainment, Aziatische streetfood en een veiling onder leiding van Jop Ubbens.

Pandaducten

WNF in China gaat met de opbrengst onder meer bamboebossen aanplanten en ecoducten voor panda's aanleggen, waarvoor Nederland als voorbeeld geldt. Ook wordt met zogenoemde cameravallen (automatische camera’s) het gedrag en de verspreiding van de panda’s onderzocht.