Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Geen plastic meer in Chitwan National Park Nepal

Een Indische neushoorn in Chitwan National Park, Nepal

De overheid van Nepal heeft aangekondigd dat Chitwan National Park, het grootste nationale park van Nepal, plasticvrij wordt. Dat is fantastisch nieuws en een belangrijke stap in het behoud van het park en al het wildlife dat er leeft.

Plastic zakken zijn per direct verbannen en alle wegwerpplastics die het park binnenkomen, dus ook waterflesjes, moeten er weer mee uit genomen worden. Er zijn plasticverzamelpunten bij alle 8 uitgangen van het park. Bed Kumar Dhakal, Chief Conservation Officer van Chitwan National Park vertelt: "We gaan alternatieven voor plastic zakken en plastic producten introduceren aan bezoekers. Ook werken we samen met partners en de lokale gemeenschappen om het succes van de campagne te waarborgen"’.

Een schoon huis voor bedreigde diersoorten

Chitwan National Park is het huis van veel bedreigde diersoorten. Zo wonen er Bengaalse tijgers, Aziatische olifanten en Indische neushoorns. Al deze dieren worden ernstig bedreigd door verlies van leefgebied en wildlife crime. Het uitbannen van plastic helpt het leefgebied te behouden en de dieren te beschermen. Daarnaast ontstaat er voor de lokale bevolking een mooie kans om te ondernemen in alternatieven voor plastic.

Hoop in de strijd tegen plastic

Na het goede nieuws uit Saba weer een positief bericht over plastics. Dat is nog eens een goed begin van het jaar. Een jaar met hopelijk nog véél meer van dit soort berichten. Wil jij meehelpen in de strijd tegen onnodig plastic? Kijk op welke plekken jij je plasticverbruik nog kunt verminderen.