Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Gefeliciteerd, gorillatweeling Inguka en Inganda!

Het is alweer twee jaar geleden dat laaglandgorilla Malui in Centraal-Afrika niet één, maar twee jongen kreeg! Gorillatweeling Inguka en Inganda maakt het goed en is vandaag 2 jaar geworden.

Dzanga Sangha

Terence Fuh Neba is natuurbeschermer voor WWF in Dzangha Sangha, een nationaal park in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij heeft de gorillatweeling vanaf hun geboorte van dichtbij meegemaakt. “Ik heb al veel gorillajongen zien opgroeien maar de tweeling heeft een speciaal plekje in mijn hart.”

Primate Habituation Programme

Terence werkt voor het succesvolle Primate Habituation Programme (PHP), dat sinds 1997 werkt aan het habitueren (gewennen) van westelijke laaglandgorilla’s aan toerisme en onderzoek. In samenwerking met de lokale Baka en Bantu zijn er tot nu toe al een aantal gorilla’s gehabitueerd. Op deze manier kan geld verdiend worden voor de onmisbare natuurbescherming in de regio en voor de lokale bevolking. Onderzoeken met de laaglandgorilla’s in Dzanga Sangha hebben tot veel academische publicaties geleid.

Passie

Inguka is al heel zelfstandig en Inganda blijft liever nog dichtbij zijn moeder. “Elke dag met de gorilla’s is speciaal. Ik zag Malui 5 dagen na de geboorte van de tweeling al met beide baby’s op haar arm naar boven klimmen. De passie en de kracht die ze heeft voor haar jongen is indrukwekkend en hartverwarmend”, zegt Terence.

Lees hier ons bericht over de geboorte van de gorillatweeling en wat we nog meer doen ter bescherming van gorilla's.

Bekijk hier recente beelden van de tweeling