Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Geweldige bijdrage aan wereldwijde natuurbescherming dankzij deelnemers Postcode Loterij

Chequeoverhandiging van de Postcode Loterij voor WNF, met Catherine Keijl en van WNF Marthe, Allard, Bente en Kirsten, Goed Geld Gala 2018

Tijdens het Goed Geld Gala op 15 februari mocht WNF een jaarlijkse bijdrage van 13,5 miljoen ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Geweldig! Deze prachtige bijdrage aan wereldwijde natuurbescherming hebben we te danken aan alle deelnemers van de Postcode Loterij.

Leonardo DiCaprio spreekt op het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, 2018

Leonardo DiCaprio wil mensen in beweging krijgen

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak de aanwezigen toe in Koninklijk Theater Carré. Bijzonder was dat hij aandacht vroeg voor de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen.

Kans om het tij te keren

DiCaprio: “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.”

Ruim 5,4 miljard naar goede doelen sinds 1989

Groepsfoto van alle cheque-ontvangers op het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij 2018

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakte de Postcode Loterij bekend dat er € 357.512.962 rechtstreeks naar meer dan 100 goede doelen gaat. De loterij heeft sinds 1989 ruim € 5.4 miljard euro geschonken. Dankzij 2,9 miljoen deelnemers met 4,3 miljoen loten. Van elk lot gaat de helft naar het goede doel.

Lees meer over de samenwerking van WNF met de NPL