Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Goedkeuring herintroductie wilde tijgers in Cambodja

Indiase tijger (Panthera tigris tigris)

De Cambodjaanse regering heeft plannen om weer wilde tijgers in Noordoost Cambodja te introduceren, goedgekeurd. Een belangrijk signaal van één van de 13 landen die een belangrijke rol spelen in TX2; de mondiale doelstelling om het aantal tijgers in het wild in 2022 te verdubbelen.

De minister-president deed de belofte precies 10 jaar nadat de laatste wilde Indochinese tijger in Cambodja werd vastgelegd door een cameraval in de oostelijke laagvlakte. Voor wetenschappers was dit de bevestiging dat er in Cambodja geen levensvatbare tijgerpopulatie meer was.

TX2: verdubbeling aantal tijgers in het wild

“De volledige steun voor herintroductie van wilde tijgers in het oostelijke vlakke landschap in Noordoost Cambodja is een gedurfde en belangrijke stap in de richting van de TX2-doelstelling”, aldus Teak Seng, directeur WWF-Cambodja. Het vergroot de kans dat Cambodja de nationale TX2-doelstelling haalt en draagt enorm bij aan de wereldwijde verdubbeling van het aantal tijgers in het wild.

Maar we zijn er nog (lang) niet

"Er is nog veel te doen. We zullen ons meer dan maximaal moeten inzetten om het landschap aan te passen voor de tijgers. Zo moeten we doeltreffend optreden tegen stroperij en illegale houtkap en zorgen voor goed opgeleide en uitgeruste parkwachters, een bloeiende populatie van prooidieren en betrokken lokale gemeenschappen”, aldus Teak Seng.


WNF geeft de tijger een toekomst