Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Groen licht voor vernietiging Pirin?

Pirin National Park in Bulgarije

Geeft de Bulgaarse interim regering groen licht voor commerciële houtkap in Pirin National Park? Ondanks 85.000 handtekeningen voor de bescherming van UNESCO-werelderfgoed en Natura2000 gebied Pirin, blijft de situatie onduidelijk. De Bulgaarse regering heeft besloten het slechte managementplan versneld door te voeren, maar er lopen diverse bezwaarprocedures.

WNF in Bulgarije organiseerde samen met andere ngo’s een massaal straatprotest en tekende officieel bezwaar aan. Ook zijn er meer dan 85.000 handtekeningen verzameld door WNF voor de bescherming van Pirin National Park. Het unieke gebied wordt gekenmerkt door oerbossen, hoge bergen en kraakheldere stroompjes en meren. Tussen bomen van meer dan 1.000 jaar oud leven honderden diersoorten, zoals de bruine beer, de gems en de steenarend.

Werkzaamheden in het hart van natuurlijke rijkdom

In het voorgestelde managementplan voor Pirin National Park staat dat bouwwerkzaamheden mogen plaatsvinden op een 12.5 keer zo groot oppervlak als nu, in het hart van het park. Als deze bedreigingen niet worden weggenomen dan verliest Pirin haar natuurlijke rijkdom.

Help mee met de bescherming van werelderfgoed gebied Pirin en stuur een mail aan premier van Bulgarije.