Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

HWC Tech Challenge oogst 46 voorstellen

Streetart tijger op straat voor campgane bescherm de tijger

Deze week is de door het Wereld Natuur Fonds en Wildlabs in het leven geroepen eerste internationale Human Wildlife Conflict Tech Challenge gesloten. Het doel van de Challenge was mensen met verstand van technologie en een hart voor de natuur uit te dagen met nieuwe of verbeterde oplossingen te komen voor conflicten tussen mensen en dieren.

Deelnemers konden voor twee casussen voorstellen indienen, olifanten in India en carnivoren (tijgers in Azië en ijsbeer in het Arctisch gebied).

Uit de inzendingen, die uit de hele wereld kwamen, worden nu door een onafhankelijke jury van HWC- en technologie-deskundigen twee voorstellen gekozen. De winnaars ontvangen ieder 30.000 euro waarmee ze hun oplossing voor de vermindering van mens-dierconflicten ter plekke zullen testen en doorontwikkelen. Op 20 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

Internationale belangstelling

In totaal zijn er 46 voorstellen ingediend. 22 daarvan gingen in op de olifantencasus en 24 op die van de carnivoren (17 voor tijger en 7 voor ijsbeer). De voorstellen kwamen uit 13 verschillende landen, India, Nepal, Nederland, UK, Australië, Canada, Hongkong, Frankrijk, USA, Zimbabwe, Mexico, Spanje en Sri Lanka. WNF en Wildlabs zijn heel blij met de internationale en wijdverspreide belangstelling voor het onderwerp en met de denkkracht die is gewijd aan het helpen oplossen van dit groeiende probleem.

De ontwikkelingen rond de Challenge kun je volgen op de site van Wildlabs.

Mens-tijger-conflict; was de oplossing maar zo eenvoudig