Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

In Beeld: cameravalfoto's uit Boumba Bek National Park, Kameroen

Cameravalfoto van een gorilla

Het rangerstation in Boumba Bek National Park in Kameroen is onlangs voltooid met behulp van een grote crowdfundingsactie. Er worden hier nu doorlopend bosolifanten beschermd en gemonitord. Deze door stropers bedreigde dieren kunnen deze extra bewaking goed gebruiken. Nki en Boumba Bek zijn twee belangrijke gebieden waar de bosolifant van Centraal Afrika nog voorkomt.

Maar er komen ook allerlei andere dieren voor in dit gebied. De cameravallen die door rangers zijn opgehangen om (vooral) de bosolifanten in de gaten te kunnen houden, maken geregeld bijzondere foto's van deze dieren in hun natuurlijke leefgebied. Kijk mee!

Cameravalfoto van een nijlkrokodil

Nijlkrokodil

Cameravalfoto van een luipaard

Luipaard

"Dit zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder de bescherming door WWF en het doorlopende harde werk van de rangers en eco-guards, die altijd aanwezig zijn in het gebied", zegt Ernest Sumelong van WWF Kameroen.

Cameravalfoto van een Afrikaanse bisschopsooievaar

Afrikaanse bisschopsooievaar

Cameravalfoto van een reuzenboszwijn

Reuzenboszwijn

In het nationale park is bij een zogenaamde bai een patrouillepost en uitkijktoren gebouwd. Bais zijn open plekken in het bos waar wilde dieren essentiële mineralen uit de bodem komen halen; maar ze trekken ook stropers aan. Daarom is monitoren zo belangrijk.

Cameravalfoto van een baviaan

Mangabey

Cameravalfoto van een Afrikaanse olifant

Bosolifant